BIZNES

Türkmen Petrolü, Gürcistan Demiryoluyla Taşınacak

Gürcistan demiryolu müdürlüğü, Türkmenistan petrolünün transit geçişinden her sene 22 milyon dolar gelir elde edecek. 4,5 milyon ton Türkmen petrolünün Gürcistan toprakları üzerinden taşınması için ülkeler arasında 3 yıllık bir  anlaşma imzalandı.

Gürcistan basınında yer alan haberlere göre, Türkmenistan petrolü 7 yıldan sonra Gürcistan demiryolu ile taşınmaya başlayacak. Gürcistan Demiryolları Müdürlüğü’nün bildirmesine göre, her sene Gürcistan bütçesinde 60 milyon lari, yanı 22 milyon dolar gelir gelecek. Ayrıca, transit geçiş döneminde ve terminallerde çalışan işçi sayısı da artacak.

2007-2008 yıllarında Gürcistan toprakları üzerinden Türkmenistan petrolünün 200 bin tonu taşındı. 

2013 yılından beri Gürcistan Demiryolu Müdürlüğü Türkmen tarafı ile yaptığı düzenli görüşmeler sonrasında anlaşmaya varıldı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

Aşgabatda “Hyzmatdaşlyk we ösüş” atly köpugurly halkara sergi geçirilýär

Türkmenistan bilen Azerbaýjan ulag ulgamyndaky hyzmatdaşlygy ösdürmegi maslahatlaşdylar

Gruziýa türkmen nebitini satyn almagy meýilleşdirýär

Türkmenistanda 2026-njy ýylda şaly öndürmek hakyndaky resminama gol çekildi

Aşgabatda «Hyzmatdaşlyk we ösüş» atly köpugurly halkara sergi geçiriler

Türkmenistan Ýewropanyň täzeleniş we ösüş banky bilen hyzmatdaşlygyň täze tapgyryna girişýär