DÜNÝÄ

Türkmenistan ve Belarus ortak bir iş forumu düzenleyecek

Belarus Büyükelçisi Oleg Tabanyukov, Türkmenistan Bakanlar  Kurulu Başkan Yardımcısı  Mammethan Çakıyev ile bir araya geldi. Görüşmede, bu yıl Aşkabat’ta yapılacak hükümetler arası komisyon toplantısında Belarus-Türkmen iş forumunun düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

İş forumunun tarihleri ​​belirleniyor. Etkinlikte, ülkeler arasında işbirliğinin geniş bir alanda geliştirilmesine yönelik yeni plan ve projelerin etkin bir şekilde uygulanması amaçlanmaktadır. Toplantıda, mal ve hizmet ticareti alanında işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bugüne kadar iki ülke arasındaki ilişkilerin yasal çerçevesini oluşturan 130’dan fazla belge imzaladı. Belarus, Türkmenistan’a kamyon, özel amaçlı araçlar, traktörler, yol yapım ekipmanları, ilaçlar, ağaç işleri ürünleri ve tarım ürünlerini ihraç etmektedir.

Ýene-de okaň

Hindistanyň ilaty 1,5 milliarda golaýlady

Hytaýyň Başlygy Gazagystana barar

“Merkezi Aziýa — Hytaý” sammiti Astanada geçiriler

Türkmenistan zähmet ulgamynda halkara guramalary bilen hyzmatdaşlygy işjeňleşdirýär

Bekhem rysarlyk derejesine eýe bolar

1.6 milliondan gowrak zyýaratçylar hajy boldular

Ata Watan Eserleri