JEMGYÝET

Türkmen Lider, Japon rektörü ile görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, Tsukuba Üniversitesi (Japonya) Rektörü Kyosuke Nagata ile görüştü.

Konuk rektör, Türkmenistan’ın eğitim alanındaki başarılarını izlediklerini ve bu alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Türkmenistan’ın eğitim alanında uluslararası işbirliğine verdiği destekten dolayı Türkmen Lideri’nin Mart 2015’de Tsukuba Üniversitesi tarafından Fahri doktora unvanı verildiğini kaydeden rektör Kosuke, nano teknoloji alanında Türkmenistan ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Türkmen Lider, Japon rektörünün bu ziyaretinin iki ülke arasındaki eğitim alanındaki işbirliğine yeni bir ivme kazandıracağını, nano teknoloji, eğitim alanındaki yeni teknolojiler, Japon sağlık alanında işbirliği yapılabileceğini belirtti.

Taraflar iki ülke arasındaki eğitim alanındaki işbirliği konularını görüştü.  Özellikle yüksel teknoloji alanındaki işbirliğine sıcak bakıldı.

Ayrıca, Türkmenistan’da judo alanında sporcuların yetiştirilmesi konusunda işbirliğinin güçlendirilmesi  konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Ýusuf Azmun: täze kitap iňlis we türkmen dili üçin gymmatly gollanma

Donald Tramp Türkmenistanyň Prezidentini Nowruz baýramy bilen gutlady

Gruziýa türkmen gazyny we nebitini üstaşyr geçirmekde goldaw bermäge taýýar

Türkmenistan Araly halas etmegiň halkara gaznasynyň Müdiriýetiniň mejlisine gatnaşdy

Aziýa Kubogy–2027: ertir Türkmenistan Tailand bilen duşuşar.

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň Ministrler Kabinetiniň Başlygynyň orunbasarynyň Gruziýanyň Premýer-ministri bilen duşuşygy