JEMGYÝET

Yabancı gözlemciler iş başında

12 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için Bağımsız Devletler Topluluğu’nun gözlemcileri iş başı yaptı. Türkmenistan tarafının davet üzerinde seçimlerin arefesinde Türkmenistan’a gelen BDT’li gözlemciler bir dizi görüşmelerde bulundu.

 Türkmenistan, seçimleri takip etmek için Bağımsız Devletler Topluluğu, Şanghay İşbirliği Örgütü, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü gibi uluslararası örgütleri davet etmişti. Bunlardan ilk olarak BDT’li gözlemciler geldi.

BDT İcra Sekreteri Yardımcısı Viktor Guminskiy başkanlığındaki heyet, Türkmenistan Seçim ve Referandum Kurulu’nda kabul edildi. Türkmenistan Seçim ve Referandum Kurulu Başkanı Gulmurat Muradov, BDT’li heyete seöim kampanyası ile ilgili bütün yapılan işler hakkında bilgi verdi ve ayrıca, yabancı gözlemcilerin seçimleri takip etmeleri için bütün imkanlar oluşturulduğunu ifade etti.

BDT’li heyet Başkanı, yabancı gözlemcilerin uluslararası normlar kapsamında çalışmalarını yürüteceğini ve ülkenin iç işlerine karışmayacaklarını belirtti. Viktor Guminskiy, heyetin görevinin özgür ve demokratik seçimlerin yapılmasını kolaylaştırmak olduğunu kaydetti.

Ayrıca, BDT’li heyet cumhurbaşkanı adaylarının temsilcileri ile görüştü. BDT’li heyette 80 gözlemci yer almaktadır. Bunların 10’su uzun vadeli çalışma yürütecek.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkmen bedewi GDA halklaryny birleşdirýär

Ata Watan Eserleri

Koreýanyň öňdebaryjy neşiri Türkmenistanyň daşary syýasatyndaky gazanan üstünliklerini beýan etdi

Türkmen halkynyň Milli Lideri Eýranyň täze saýlanan Beýik liderini gutlady

16-njy aprel: Döwletjan Ýagşymyradow Taýson Pedro bilen duşuşar

Ata Watan Eserleri

Koreýa Respublikasynyň Prezidenti Türkmenistanyň Prezidentine hoşallyk bildirdi

«Türkmenistan» awiakompaniýasy: Dubaý we Jidde gatnawlary 1-nji aprele çenli ýatyryldy

Ata Watan Eserleri