JEMGYÝET

Türkmenistan’ın ilk Devlet Başkanı anıldı

Türkmenistan’ın ilk ve kurucu Devlet Başkanı Saparmurat Atayeviç Niyazov ölüm yıldönümünde anıldı. Başkent Aşkabat’taki 10 Yıl Bağımsızlık parkındaki Saparmurat Niyazov’un anıtına çelenk konuldu. Anma törenine, sivil toplum örgüt temsilcileri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Park’taki anıt Türkmen halkının byük saygı duyduğu ilk Devlet Başkanı anısına dikilmiştir. Türkmenistan’in ilk Devlet Başkanı, ülkenin bağımsızlık döneminde kalkınmasına önemli rol oynamıştır.

Türkmenistan’ın ilk Devlet Başkanı tarafından başlatılan kalkınma hamleleri, şu anki Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından daha iddialı ve kapsamlı bir şekilde devam ettirilmektedir.

Kısa zaman diliminde anıtı çiçekler kapladı. Bu çiçekler Türkmenistan'ın ilk Devlet Başkanı’na derin saygının ifadesi oldu.

Türkmenistan’ın kurucu merhum Devlet Başkanı, 21 Aralık 2006 senesinde hayatını kaybetmişti.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkmenistanyň Prezidenti Hytaý Halk Respublikasynyň Başlygyna gynanç bildirdi

Azerbaýjanyň Prezidenti Türkmenistanyň Prezidentine hoşallyk hatyny iberdi

Azerbaýjanyň Prezidenti türkmen halkynyň Milli Liderine hoşallyk bildirdi

Hytaýda okamak isleýän türkmen ýaşlary üçin resminamalary kabul edişlik başlaýar

Ata Watan Eserleri

Wengriýada okamak isleýän türkmen ýaşlary üçin resminamalary kabul edişlik başlaýar

Ata Watan Eserleri

Aşgabat-Astana: resminamalaryň uly toplumyna gol çekildi

Ata Watan Eserleri