JEMGYÝET

Türkmenistan’da Nisan ayı Etkinlikler Takvimi

Dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu’nda Nisan ayında yapılacak kültürel faaliyet hakkında bilgi verildi.  Buna göre, Türkmenistan-Büyük İpek Yolu’nun kalbi sloganı rehberliğinde Nisan ayında 7 Nisan’da Dünya Sağlık Günü ve At Bayramı dolayısıyla bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Müzelerde, kütüphanelerde, sinema salonlarında konser programları, sergiler ve diğer kültürel faaliyetler yapılacak. Dünya Sağlık Günü dolayısıyla çeşitli spor yarışları, Sağlık yoluna yürüyüş, bisiklet turu ve koşu maratonları düzenlenecek. 7 Nisan günü ise Aşkabat ve vilayetlerde toplu bisiklet turu yapılacak.

Ayrıca, “Şarkı ve saz sanatının kadim kaynakları ”konulu konferans ve festival düzenlenecek.

25-29 Nisan tarihlerinde ise At Bayramı için bir dizi program gerçekleştirilecek. Atlı maraton, Yılın en güzel ahalteke atı yarışmasının sonuçları açıklanacak. Aşkabat’ta genç jokeylerin katılımıyla at yarışı, 8.Uluslararası Ahalteke Atçılık Birliği’nin toplantısı, her sene yapılan uluslararası fuar, 10.Uluslararası Konferans organize edilecek.

Ýene-de okaň

Türkmenistan Kuweýt Döwletine ilçi belledi

Tegelek stol: Türkmenistan we Gruziýa – ikitaraplaýyn hyzmatdaşlygyň möhüm meseleleri

Türkmenistan Hazar deňziniň ekologiýasy boýunça ýokary derejeli duşuşygy meýilleşdirýär

Türkmen atşynaslary «Türkmenistanyň at gazanan atşynasy» diýen hormatly ada eýe boldular

Haýyr-sahawat gaznasynyň ýardam bermeginde Arkadag şäherinde daşary ýurt dillerine ýöriteleşdirilen mekdep döwrebaplaşdyrylýar

Derýa Soýsal: “Makul iňlisçe we türkmençe” nakyllar kitaby medeni hyzmatdaşlygyň köprüsi