JEMGYÝET

Türkmenistan’da adli etik kuralları kabul edildi

Başkent Aşkabat’ta Türkmenistan yargı mensuplarının 1.konferansı düzenlendi. Yüksek ve Tahkim Mahkemeleri temsilcilerinin yanı sıra her seviyedeki şehir ve bölge mahkemelerinin vekillerinin katıldığı konferansta, yargı alanındaki çalışmalar değerlendirildi.

Konferansta yapılan sunumlarda, ülkede uygulanan yasal reformdaki çalışmaları ve ülkenin yargı organlarının günümüz koşullarına uygun olarak iyileştirilmesi yönündeki faaliyetler hakkında bilgi verildi. Sunumlarda 2017-2021 döneminde Türkmenistan yargı sisteminin geliştirilmesi için Devlet programının uygulanması bağlamındaki çalışmalar değerlendirildi.  önlemlerin önemini vurguladı. Adalet şeffaflığının, kararların tarafsız ve bağımsız yargılanmasının sağlanması için yapılan pratik adımlar anlatıldı.

Aynı zamanda yargı mensuplarının profesyonelliği ve hükük kültürüne büyük önem verilmektedir. Bu bağlamda, konferans katılımcıları tarafından “Türkmenistan Mahkeme Kanununda Değişiklikler Yapılması Hakkında Kanun” hükümlerine uygun olarak geliştirilen “Adli Etik Kuralları” taslağı sunuldu. Delegeler tarafından bu adli etik kuralları tasarısı onaylandı ve oybirliğiyle kabul eidldi.

Konferansta ayrıca, hakimlerin olağan ve olağandışı konferanslarının yapılması, toplanması, yetkileri dahilinde karar alma usullerini tanımlayan bir yönetmelik de kabul edildi.

Ýene-de okaň

Türkmen halkynyň Milli Lideri “Arkadag” toparyny gutlady

Aşgabatda Howanyň üýtgemegi boýunça Merkezi Aziýa maslahaty geçirildi

Ata Watan Eserleri

“Arkadag” futbol toparyny sylaglamak dabarasy geçirildi

Aşgabatda Merkezi Aziýanyň ýaş diplomatlary üçin okuw maslahaty başlady

Ata Watan Eserleri

“Arkadag” topary AFK-nyň Çagyryş ligasynyň kubogyny gazandy

Ata Watan Eserleri

Türkiýäniň ilçisi: Türkmenistan bilen energetika hyzmatdaşlygymyzy ösdürýäris

Ata Watan Eserleri