JEMGYÝET

Türkmen Lider, bisiklet turu yaptı

Türkmenistan, bu hafta sonu 7 Nisan günü Dünya Sağlık Günü’nü kutlayacak. Dünya Sağlık Günü dolayısıyla ülke genelinde bir dizi sportif aktiviteler düzenlenmektedir. Türkmenistan’da sağlıklı yaşam için büyük emek sarf eden Türkmenistan Devlet Başkanı, çeşitli spor dallarının yaygınlaştırılması için destek sağlıyor.

Sportif lider olan Devlet Başkanı, Güvenlik Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Bu toplantıdan sonra kendisine askeri yetkililer tarafından Dünya Sağlık Günü dolayısıyla hediye edilen bisiklet ile Köpetdağ eteklerinde tur attı. 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Türkmenistan genelinde toplu bisiklet turları yapılacak.

Türkmen Lider, ülkesinde bisiklet sporunun gelişmesine imkân sağladı. Geçen sene ülkede araçsız gün ilan edilerek, bir gün boyunca araç olarak bisiklet kullanılmasına izin verildi. Bunun yanı sıra her sene bisiklet turları ve yarışları düzenlenmektedir.

Geçtiğimiz Şubat ayında Büyük İpek Yolu yarışlarına start verildi. Bu yarışlar kapsamında bisiklet yarışları da yapılmaktadır.

Türkmen Lider, bisiklet turunda kendisine eşlik eden yetkililere sporun insan sağlına faydaları yanı sıra ülkedeki çevrenin korunması yönünde yapılan çalışmalarına dikkat çekti. Türkmen Lider, Türkmenistan’da yeşillendirme kampanyasının hızla devam ettiğini, bunun sonucunda hava kirliliğinin önemli ölçüde azalması için seferber olunduğunu ifade etti.

Devlet Başkanı, sağlıklı yaşamın önemli olduğuna dikkat çekere, nüfusun tüm kesimlerinin ve her şeyden önce gençlerin sporla meşgul olmalarının kazanılması gerektiğini ifade etti.

Ýene-de okaň

Taryhy gymmatlyklarymyz Rimiň Kapitoliý muzeýinde görkezilýär

Türkmenistanda 21-nji martda ählihalk bag ekmek dabarasy geçiriler

Türkmenistan Eýrana ynsanperwer kömegini iberýär

Türkmenistanda Gadyr gijesi mynasybetli 336 sany raýatyň günäsi geçildi

Üsküdar uniwersiteti Türkmenistanyň sanawynda – amatly bahadan okamak mümkinçiligi

Ata Watan Eserleri

Türkmen talyplaryna Italiýada talyp hakly okamak mümkinçiligi

Ata Watan Eserleri