JEMGYÝET

Çin’den Orta Asya ülkelerine yük treni seferleri başlıyor

Çin ile Orta Asya ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler günlendiriliyor. Pekin yönetimi, “Bir Kuşak Bir Yol” Girişimi 21.yüzyılda tarihi İpek yolunu canlandırmak için attığı adımlar kapsamında Orta Asya ülkelerine yük treni seferini başlatıyor. Çeşitli ürünlerden oluşan 43 vagonluk yük treni Çin’in merkezinden 5 Orta Asya ülkelerine doğru yol alacak. Yük treni haftada bir kez sefer yapacak.

Xinhua ajansının haberine göre, Çin’in Henan eyaletindeki Xinxiang şehri Bölgesi'nden Taiyuan, Yinchuan, Zhongwei, Wuwei ve Urumçi şehirlerinden Orta Asya ülkelerine geçiş yapacak. Orta Asya ülkelerinden ilk Kazakistan’a gelecek olan tren daha sonra Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkmenistan’a gelecek.

Orta Asya ülkelerine mekanik ekipman, kauçuk ürünler, yanmaz malzemeler ve diğer ürünler taşıyacak olan tren, geri dönüşte bu ülkelerden çeşitli hammadde götürecek. Trenin yıllık yük trafiğinin 150-200 bin tona ulaşacağı belirtildi. Sonraki dönemde sefer sayısının arttırılması hedeflenmektedir.

Daha önce Çin’den Kazakistan ve Türkmenistan üzerinden İran’a kadar yük tren seferleri test olarak yapılmıştı.

Ýene-de okaň

Hormatly Prezidentimiz Türkmenistanyň Konstitusiýasynyň we Döwlet baýdagynyň gününiň dabaralaryna gatnaşdy

Arkadag şäherinde Aziýanyň ösüş banky bilen ähtnama gol çekildi

Türkmen halkynyň Milli Lideri Aziýa ösüş bankynyň wekili Artur Andrisýagy kabul etdi

Türkmen halkynyň Milli Lideri Rustam Minnihanow bilen duşuşdy

Ata Watan Eserleri

Milli Liderimiz yslam döwletlerine ýeke-täk energetika gurşawyny döretmegi teklip etdi

Milli Liderimiz bilen bilen Russiýanyň Prezidentiniň arasynda telefon arkaly söhbetdeşlik