JEMGYÝET

Devlet Başkanı 5.Asya Oyunları’nda Kullanılacak Araçları İnceledi

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, 5.Asya Oyunları kapsamında misafirleri taşımak amacıyla kullanılacak araçları inceledi. Ulaştırma Bakanı A.Aydogdıyev, Asya Oyunları için satın alınması öngörülen otobüs ve araba çeşitlerinin özellikleri hakkında bilgi verdi.

Bununla ilgili uluslararası ihale açıldığı ve bunun sonucunda dünyaca ünlü firmaların arasından seçilen araç çeşitleri sunuldu. Bu araçların teknik özellikleri olarak farklılık gösterdiği ve aynı zamanda Türkmenistan’ın iklim şartların uygun olduğu belirtildi.

Devlet Başkanı, araçları inceleyerek, Asya Oyunları için gelecek misafirler için kullanılacak araçların konforlu ve güvenli olması için çaba gösterilmesini yetkililere bildirdi. Türkmen Lider, araçlarda sadece Asya Oyunları’nın logosu dışında ülkeye has dekorların yer almasını istedi. Daha sonra Devlet Başkanı yardımcıları ile birlikte otobüse binerek, tur attı. Bunun akabinde ise kendisi küçük arabaların birisini kullanarak, yanına aldığı yardımcılarının bazıları ile test sürüşü gerçekleştirdi.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkiýe Respublikasynyň wise-prezidenti Türkmenistana geldi

Türkmenistan-BMGÖM: täze resminamalara gol çekildi

Türkmenistanda Bütindünýä welosiped güni giňden bellendi

Türkmenistanyň we Malaýziýanyň daşary işler ministrleriniň telefon söhbetdeşligi

Turkmentextile Expo-2026: halkara moda görkezilişi geçiriler

Türkiýe Respublikasynyň wise-prezidenti Türkmenistana gelýär

Ata Watan Eserleri