DÜNÝÄ

Berdimuhamedov televizyon yayın süre hakkını diğer adaylara verdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, 12 Şubat 2017 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demokratik Parti adayı olarak katılacak. Türkmen Lider, ilk televizyon konuşmasını gerçekleştirdi ve bundan sonraki ulusal yayınlardaki süre hakkını diğer adaylara verilmesi yönünde karara geldiğini açıkladı.

“Türkmenistan Merkez Seçim ve Referandum Kurulu’ndan benim için ulusal televizyon yayınlarında ayrılan süreyi diğer adaylara dağıtılmasını istiyorum” diyerek, Devlet Başkanı diğer adaylara da başarılar diledi.

Türkmenistan’da cumhurbaşkanlığı seçimleri 12 Şubat 2017 tarihinde yapılacak. İlk defa seçimlere çok sayıda aday katılacak. 9 aday Merkez Seçim ve Referandum Kurulu tarafından kayda alındı.

Türkmenistan Anayasası’na göre, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın görev süresi 7 yıldır. Devlet Başkanı aynı zamanda hükümet başkanı görevini yürütmektedir.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Aşa yssy sebäpli Fransiýada 1300-den gowrak mekdep ýapylýar

Rekord derejede yssy howa

Sebitara hyzmatdaşlygyň täze sahypasy Awazada açylar

Türkmenistanyň Mejlisiniň wekilleri ÝHHG-niň Parlament Assambleýasyna gatnaşýar

Pakistanyň täze ilçisi Türkmenistana geldi

Saida Mirziýoýewa Özbegistanyň Prezident administrasiýasynyň başlygy boldy