DÜNÝÄ

Türkmenistan’da yeni hukuk enstitüsü kuruldu

Türkmenistan’da daha önce faaliyet gösteren Devlet Başkanlığı’na bağlı Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü ile Devlet ve Hukuk Enstitüsü yerine Devlet, Hukuk ve Demokrasi Enstitüsü kuruldu. Bununla ilgili kararı, Türkmenistan Devlet Başkanı imzaladı.

Bu karar doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıda, son yıllarda ülkede, Türkmen toplumunun yasal temellerini daha da güçlendirmeyi, halkın demokratik geleneklerini zenginleştirmeyi, her vatandaşın haklarını ve meşru çıkarlarını korumaya yönelik reformların başlatıldığı kaydedildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın kararıyla yeni kurulan enstitünün ekibi, kapsamlı bir araştırma çalışması yürütmek, analitik ve bilgi anketleri hazırlamak, ileri kolluk uygulamalarını incelemek, toplumu demokratikleştirmek ve mevzuat geliştirmek, insan hakları alanında ulusal programlar ve planlar uygulamakla sorumlu olacak.

Yeni enstitünün başına ise Yağmur Nuriyev atandı.

Ýene-de okaň

Tbiliside Halkara parahatçylyk we ynanyşmak ýylyna bagyşlanyp futbol ýaryşy geçirildi

Bütindünýä welosiped güni mynasybetli köpçülikleýin welosipedli ýörişler geçirildi

Ata Watan Eserleri

Aşgabatda «Güneşli» çagalar we ýetginjekler merkeziniň düýbi tutuldy

Almatyda Türkmenistanyň hemişelik Bitaraplygynyň 30 ýyllygyna bagyşlanan çäre geçirildi

Baku şäherinde “Oguz türkmenleriniň geçmişi, şu güni we geljegi” atly halkara ylmy simpozium geçirildi

Tailand gözeli – “Dünýä gözeli 2025” baýragyny gazandy