JEMGYÝET

Dünya boks şampiyonu Konstantin Tszyu Türkmenistan’ın onur konuğu

Türkmenistan’da ulusal boks şampiyonası start aldı. Turnuvaya ülke genelinden 120 civarında boksör katılıyor. Dünyaca ünlü Rus boksör ve dünya şampiyonu Konstantin Tszyu söz konusu turnuvanın onur konuğu oldu. Türkmenistan Milli Boks Federasyonu’nun davetlisi olarak Aşkabat’a gelen Rus boksör, Türkmen boksörlere bazı tüyolar verdi. Eğer sporcu kendine bir hedef belirlediyse, mutlaka o amacına ulaşmak için maksimum çaba sarf etmesi gerektiğinin altını çizen Rus boksör, hedefin her zaman büyük olması gerektiğini, dünya şampiyonasında zafer kazanmak için çaba gösterilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Boks dünyasında Kostya Tszyu olarak bilinen profesyonel boksör, İBF, WBC ve WBA kemerlerinin sahibi ve ayrıca 2 kez Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Türkmen sporcularının yarışlarını izleyen Rus boksör, boksörlerde büyük potansiyel olduğunu belirtti. Rus boksör, düzenli olarak yapılan antrenmanlar sonucunda Türkmen boksörlerin daha iyi seviyelere geleceğine inandığını ve Türkmenistan milli takımını Rusyalı çalıştırıcı Alksandr Lebzyak’ın hazırlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rus çalıştırıcı, Türkmen boksörlerini 2020 Tokyo Olimpiyatları’na hazırlayacak. Şimdi devam eden ulusal turnuva sonucunda milli takım belirlenecek.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkmenistan bilen Azerbaýjan ykdysady hyzmatdaşlygy ösdürmegiň geljegini maslahatlaşdy

Türkmen wekiliýetiniň Gruziýanyň portlaryna sapary

Türkmenistanyň wekiliýeti Azerbaýjana sapar bilen bardy

Türkmenistan bilen Belarus ynsanperwer gatnaşyklaryny berkidýär

Ata Watan Eserleri

25-nji aprelinde ahalteke atlarynyň halkara gözellik bäsleşigi geçiriler

Türkmenistan bilen BMG täze resminamalara gol çekişdi