JEMGYÝET

Asya Oyunları biletleri satışa çıkarılacak

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 17-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5.Asya Oyunları biletleri satışa çıkarılacak. Asya Oyunları İcra Komitesi ve Dışişleri Bakanlığı, Aşkabat’taki yabancı misyon şeflerinin katılımıyla bir brifing toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Asya Oyunları’na gelecek konukların akredite edilmesi ve biletlerin satışı ile ilgili bilgi verildi.

Asya Oyunları İcra Komite Başkanı Dayanç Gulgeldiyev, Türkmenistan’ın ilk defa ev sahipliği yapacağı dev spor yarışlarına şimdiden hazır olduğunu belirtti. Aşkabat-2017 Oyunları’nın hazırlık çalışmaları için daha önce dev spor organizasyonlukları yapmış dünyaca ünlü uzmanlar ile çalıştıklarını söyleyen Gulgeldiyev, 11 bin gönüllü takımının kurulduğunu ifade etti.

Sporcuların ve konukların karşılanması için havalimanında özel bölge oluşturulduğunu ve gönüllülerin konukları karşılayacağını belirten Dayanç Gulgeldiyev, yabancı uzmanlara göre, sporcuların ve antrenörlerin ağırlanacağı sporcu rezidanslarının kalite ve konfor bakımından dünyanın en iyileri arasında yer aldığını ifade etti. Konuklar için bir dizi kültür programının organize edileceğini söyleyen Gulgeldiyev, az bir süre kalan Asya Oyunlarının biletlerinin de yakında satışa çıkarılacağını duyurdu.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

Sara Rojers “Ata Watanyň” sowalyna jogap berdi: Türkmenistan bilen bilim hyzmatdaşlygy ösdüriler

Aşgabatda Ýadro synaglaryny ählumumy gadagan etmek barada şertnamasynyň 30 ýyllygyna bagyşlanan sebitleýin ýokary derejeli duşuşyk geçirildi

Sara Rojers:Türkmenistana bolan gyzyklanma barha artýar

Türkmenistanda gender deňligi boýunça täze bäşýyllyk meýilnama tassyklanyldy

ABŞ-nyň Döwlet sekretarynyň orunbasary Sara Rojers Aşgabada geldi

Ata Watan Eserleri

Futbol boýunça dünýä çempionatlarynyň gyzykly taryhy