JEMGYÝET

Yabancı misyon şefleri reşit olmayanların eğitim merkezini ziyaret etti

Türkmenistan’da faaliyet gösteren yabancı ülke diplomatik temsilciliklerinin bazıları ülkedeki reşit olmayan çocukların kaldığı eğitim merkezini ziyaret etti.

Türkmen Dışişleri Bakanlığı’nın haberine göre, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, ABD büyükelçilikleri yanı sıra Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve UNİCEF temsilcileri, Türkmenistan’ın Mari vilayetindeki eğitim merkezindeki şartlar ile tanıştı.

 Yabancı ülke temsilcileri için organize edilen bu ziyaret ülkede reşit olmayan çocukların için kurulan eğitim merkezinin konaklama koşulları, maddi ve teknik altyapısı hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Türkmenistan Devlet Başkanı izlediği devlet politikasının önemli yönlerinden biri devletin yasal temellerinin daha da güçlendirilmesine yöneliktir. Bu bağlamda, Türkmenistan Hükümeti uluslararası kurumlar ile yakından işbirliği yaparak, ülkenin yasal kapasitesinin arttırılması yönünde çalışmalar yapılıyor.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkmenistanyň Prezidenti Hytaý Halk Respublikasynyň Başlygyna gynanç bildirdi

Azerbaýjanyň Prezidenti Türkmenistanyň Prezidentine hoşallyk hatyny iberdi

Azerbaýjanyň Prezidenti türkmen halkynyň Milli Liderine hoşallyk bildirdi

Hytaýda okamak isleýän türkmen ýaşlary üçin resminamalary kabul edişlik başlaýar

Ata Watan Eserleri

Wengriýada okamak isleýän türkmen ýaşlary üçin resminamalary kabul edişlik başlaýar

Ata Watan Eserleri

Aşgabat-Astana: resminamalaryň uly toplumyna gol çekildi

Ata Watan Eserleri