DÜNÝÄ

Türkmenistan’da yeni hukuk enstitüsü kuruldu

Türkmenistan’da daha önce faaliyet gösteren Devlet Başkanlığı’na bağlı Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü ile Devlet ve Hukuk Enstitüsü yerine Devlet, Hukuk ve Demokrasi Enstitüsü kuruldu. Bununla ilgili kararı, Türkmenistan Devlet Başkanı imzaladı.

Bu karar doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıda, son yıllarda ülkede, Türkmen toplumunun yasal temellerini daha da güçlendirmeyi, halkın demokratik geleneklerini zenginleştirmeyi, her vatandaşın haklarını ve meşru çıkarlarını korumaya yönelik reformların başlatıldığı kaydedildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın kararıyla yeni kurulan enstitünün ekibi, kapsamlı bir araştırma çalışması yürütmek, analitik ve bilgi anketleri hazırlamak, ileri kolluk uygulamalarını incelemek, toplumu demokratikleştirmek ve mevzuat geliştirmek, insan hakları alanında ulusal programlar ve planlar uygulamakla sorumlu olacak.

Yeni enstitünün başına ise Yağmur Nuriyev atandı.

Ýene-de okaň

Tailand gözeli – “Dünýä gözeli 2025” baýragyny gazandy

Pakistanyň Senatynyň Başlygynyň Türkmenistana sapary

Türkmenistan bilen Italiýa arheologiýa hyzmatdaşlygy boýunça täze ylalaşyklara gol çekdi

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň ilçisi Ýaponiýanyň adalat ministri bilen duşuşdy

Fatima Tuz Zehra: Aşgabat – gözellik, parahatçylyk we ösüş paýtagty

Ata Watan Eserleri

Duşenbede Merkezi Aziýa ýurtlarynyň zenanlarynyň Dialogy geçirildi