JEMGYÝET

Türkmenistan’da toplu yoga etkinliği yapıldı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 21 Haziran Uluslararası Yoga Günü dolayısıyla toplu yoga faaliyeti düzenlendi. Aşkabat’taki Bahtiyarlık spor kompleksindeki Yoga Merkezi’nde etkinliğe 700 Türkmen vatandaşı katıldı. Söz konusu etkinlik, Hindistan Büyükelçiliği ve Türkmenistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. 

Tüm  dünyada 2015 yılından bu yana Uluslararası Yoga Günü kutlanıyor. Hindistan’ın girişimiyle 12 Aralık 2014 senesinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 175 ülkenin desteğiyle Uluslararası Yoga Günü ilan edildi. Bu nedenle, Dünya Sağlık Örgütü, bütün ülkeleri yoga yapmaya davet etti.

Yoga sadece bir fiziksel aktivite olmakla kalmayıp, aynı zamanda insanın çevresiyle uyum sağlamasına imkân sağlamaktadır. Tüm dünyada olmak üzere Türkmenistan’da da yoga ile meşgul olan kişilerin sayısı artmaktadır.  Türkmenistan Tıp Üniversitesinin 2 fakültesinde yoga terapi dersi verilmektedir.

Aşkabat’taki yoga etkinliğine katılan Hindistan Büyükelçisi Nagendra Prasad, Türkmenistan’da yoganın popüler olmaya başlamasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Aşkabat’ta yoga merkezinin kurulması Türkmenistan Devlet Başkanı tarafından da desteklendiğini söyleyen Büyükelçi Prasad,  yoganın birçok hastalıkların iyileştirilmesine katkı sağladığını belirtti.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkmen bedewi GDA halklaryny birleşdirýär

Ata Watan Eserleri

Koreýanyň öňdebaryjy neşiri Türkmenistanyň daşary syýasatyndaky gazanan üstünliklerini beýan etdi

Türkmen halkynyň Milli Lideri Eýranyň täze saýlanan Beýik liderini gutlady

16-njy aprel: Döwletjan Ýagşymyradow Taýson Pedro bilen duşuşar

Ata Watan Eserleri

Koreýa Respublikasynyň Prezidenti Türkmenistanyň Prezidentine hoşallyk bildirdi

«Türkmenistan» awiakompaniýasy: Dubaý we Jidde gatnawlary 1-nji aprele çenli ýatyryldy

Ata Watan Eserleri