JEMGYÝET

Türkmenistan Devlet Başkanı, Malezya’yı ziyaret edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, 7-8 Kasım tarihlerinde Malezya’yı ziyaret edecek. Sözkonusu ziyaret kapsamında bir dizi anlaşmalara imza atılması hedefleniyor ve bu anlaşmaların ülkeler arasındaki işbirliğine yeni bir ivme kazandıracağı belirtildi.

2007 yılındna bu yana Türkmenistan ile Malezya arasında üst düzeyde 4 resmi ve çalışma ziyaret gerçekleştirildi. 2016 yılının ilk 9 ayında ülkeler arasındaki dış ticaret hacmi yüzde 15 oranda arttı. Türkmenistan ile Malezya arasında ticaret, ekonomi, enerji, ulaştırma, sanayi alanında işbirliği ilişkileri güçlendirilerek devam ettiriliyor. Ayrıca, eğitim, kültür ve bilim sektörlerinde münasebetlerin arttırılması için de önemli potansiyel mevcut.

Türkmenistan ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkiler 17 Mayıs 1992 yılında kuruldu. Bugüne kadar iki ülke arasında çeşitli düzeyde 16 ikili anlaşmaya imza atıldı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Ýaponiýada Türkmenistan üçin talyp haklary mümkinçiliklerini giňeltmek maslahatlaşyldy

Türkmen halkynyň Milli Lideri Kazanda möhüm başlangyçlary öňe sürdi

Aşgabat 2028-nji ýylda yslam dünýäsiniň medeni paýtagty bolup biler

Türkmenistan “Russiýa-Yslam dünýäsi Hyzmatdaşlyk Expo” sergisine gatnaşdy

Türkmenistanyň Mejlisiniň Başlygy zenanlaryň ikinji Aziýa forumyna gatnaşdy

Türkmen halkynyň Milli Lideri Kazanda YHG-nyň medeniýet ministrleriniň maslahatyna gatnaşdy