DÜNÝÄ

Lebap’da İpek Yolu anıtı dikildi

Dünya Sağlık Günü dolayısıyla Amuderya nehrinin kıyısında 28 metre yüksekliğindeki İpek Yolu anıtı dikildi.

Açılışı yapılan anıt, Mart 2017’de Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov ile Özbekistan Devlet Başkanı Şavkat Mirziyoyev’in açılışını yaptığı Amuderya nehrinin üzerinden geçen demiryol ve karayolu köprülerinin yanındaki karayolun kavşağında inşa edildi.

Anıtın üst kısmı, otomobil, demiryolu, su ve hava yollarını sembolik olarak birleştiren bir küre şeklinde yapılmıştır. Proje yerli Gündogdı firması tarafından inşa edildi. Bu firma geçtiğimiz aylarda Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Uluslararası Türkmenabat Havalimanını da inşa etmişti.

Açılış töreni büyük bir coşkuyla sahne oldu. Konser programı düzenlendi. Ayrıca, karayolu üzerinde bisiklet turu yapıldı ve bir dizi sportif faaliyetler gerçekleştirildi.

 

Ýene-de okaň

Ispaniýa Türkmenistana täze ilçi belledi

Türk hünärmeni: türkmen tebigy gazy global energetika deňagramlylygyna täsirini ýetirýär

ÝB-niň Merkezi Aziýa boýunça täze bellenilen Ýörite wekiliniň Aşgabada sapary

ABŞ-nyň dollarynda Trampyň suratyny ýerleşmek üçin kanun taslamasy

Türkmenistan-Bütindünýä banky: hyzmatdaşlygyň esasy ugurlary maslahatlaşyldy

Türkmenistan bilen Özbegistan durmuş goraglylygy pudagynda hyzmatdaşlygyny giňelder