JEMGYÝET

BM Genel Sekreteri, Aşkabat’taki Uluslararası Konferansa katılacak

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki-moon Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta 26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 1.Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı’na katılacak. Bu konuda BM Genel Sekreteri basın sözcüsü bir açıklama yaptı.

Basın sözcünün açıklamasına göre, 25 Kasım tarihinde Genel Sekreter Ban ki-moon Birleşik Arap Emirliklerinden Türkmenistan’a geçecek. 26 Kasım tarihinde de Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov ile 1.Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı’nın açılışını yapacak.

Aşkabat’taki üst düzey konferansta malların hareketi ve insanlaırn dolaşımı için güvenli ulaşım koridorlarının kurulması yönünde görüş alışverişinde bulunulacak.

Genel Sekreter, Türkmenistan Devlet Başkanı ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Ayrıca, BM’nin Aşkabat’taki yeni ofisinin açılışını yapacak. Ayrıca, Aşkabat’taki BM Önleyici Diplomasi Merkezi’nin ziyaret edecek olan Ban ki-moon, daha sonra New York’a dönecek.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

Türkmenistanyň Halk Maslahatynyň Başlygy halkara çäreleriň geçiriljek merkezlerine baryp gördi

Türkmen halkynyň Milli Lideri guramaçylyk döwlet toparynyň mejlisini geçirdi

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň Prezidenti Merkezi Aziýa — ABŞ» formatyndaky sammite gatnaşdy

Ata Watan Eserleri

Klimow: Waşingtondaky sammit Merkezi Aziýa bilen hyzmatdaşlygyň täze eýýamyny görkezýär

ABŞ-nyň daşary işler ministri geljek ýyl Merkezi Aziýada saparda bolar

Milli Liderimiz: çagalaryň hiç biri hossarsyz däl, olaryň arkasynda dag ýaly döwleti durandyr

Ata Watan Eserleri