JEMGYÝET

Akbar: TAPİ İpek Yolunun Modern Yapısı

Hindistan’ın dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Jevad Akbari, TAPI 2. Aşamasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada,  TAPİ projesinin İpek Yolu’nun modern yapısı olduğunu ifade etti. Konuşmasında Türkmenistan ile tarihi bağlarına değinen ve Hint dilinde Türkmen hanın şiirini okuyan Devlet Bakanı, ana yurttan gelen doğalgaz ile Hindistan’ın ısınacağını ifade etti.

Hint yetkili, Türkmenistan’ın gerçekleştirdiği projeleri desteklediklerini ve TAPİ projesi için çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Hint Bakan, TAPI projesinin öneminden bahsederek, uluslararası boru hattının inşasının bölgenin halkının hayat şartlarını  daha da iyileştireceğini, bölgenin bundan sonra da kalkınmasına katkı yapacağını beyan etti. Hint Bakanın ifade ettiği üzere, gaz sadece bir enerji olmayıp, bu kalkınmadır. Bakan Akbar, TAPI projesinin Hindistan ekonomisi için önemli bir proje olduğunu belirterek,  bu sadece ülkeleri birleştirmiyor, ayrıca bölgede var olan diğer potansiyeli hem ortaya çıkarmakta, böylece TAPI-bu tarihinin yeni sayfasıdır diye ekledi.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin!

 Resmi  Facebook Hesabımız için  : 

 https://www.facebook.com/AtavatanTurkmenistanJournal/    

Resmi Line Hesabımız

https://line.me/R/ti/p/%40atavatanjournal

Line İD : @atavatanjournal       

 Resmi Twitter Hesabımız için

https://twitter.com/AtavatanJournal

Resmi Linkedin Hesabımız için :       

 https://www.linkedin.com/in/atavatan-turkmenistan-journal-91a056134/

                                                             

Ýene-de okaň

Türkmen halkynyň Milli Lideri Halkara zenanlar güni mynasybetli gelin-gyzlary gutlady

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň Prezidenti gelin-gyzlary Halkara zenanlar güni bilen gutlady

Türkmen halkynyň Milli Lideri Arkadag şäheriniň gurluşygynyň ikinji tapgyrynda alnyp barylýan işler bilen tanyşdy

Türkmenistanda Gadyr gijesiniň öňüsyrasynda agzaçar sadakasy berler

Türkmenistanda köp çagaly enelere Ene mähri» diýen hormatly ady dakyldy

Türkmenistanda köp çagaly zenanlara ýaşaýyş jaýlarynyň açarlary gowşuryldy