BIZNES

Türkmenistan, Abu Dabi’deki petrolgaz fuarına katılacak

Türkmenistan, 12-15 Kasım 2018 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi düzenlenecek ADIPEC 2018 petrolgaz fuar ve konferansına katılacak. Bununla ilgili bilgi, Bakanlar Kurulu’nda açıklandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı, büyük miktarlarda hidrokarbon kaynaklarına sahip olan Türkmenistan'ın enerji politikasıyla yerli yakıt ve enerji sektörünün kapsamlı bir şekilde geliştirilmesinin, çeşitlendirilmesinin ve küresel enerji sistemine dinamik entegrasyonunun hedeflendiğini belirtti.

Türkmen Lider, Abu Dabi’deki forumla ilgili petrolgazdan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı M.Meredov’a ülkenin bu sektördeki başarısını ve sanayi potansiyelini gösteren kapsamlı bir standın hazırlanması, dünyanın önde gelen iş dünyası temsilcilerinin Türkmenistan’ın TAPİ gibi yürüttüğü dev projelere dikkatlerinin çekilmesi için gereken hazırlıkların yapılması konusunda talimatlarda bulundu.

Dünyanın enejri zengini ülkesi Türkmenistan, petrol ve doğalgaz üretimini arttırarak, bu kaynakları yurtdışına çeşitli güzergahlar ile tedarik edilmesine büyük önem vermektedir. Bunun için birçok projelerin hayata geçirilmesi için çaba harcamaktadır. Bunların başında TAPİ projesi gelmektedir. Türkmen gazını Güney Asya’nın iki dev ülkesi Hindistan ve Pakistan’a taşıyacak TAPİ doğalgaz boru hattı projesinin inşasının ilerletilmesin ve hızlandırılması için yoğun mesailer harcanmaktadır.

Ýene-de okaň

“EKSPO-2027”: “Türkmenistan-parahatçylygyň owazy, saglygyň mekany” diýen şygar bilen gatnaşar

2026-njy ýylda Türkmenistanyň nebitgaz pudagynda iri taslamalary durmuşa geçirmek meýilleşdirilýär

Türkmenistanda ýasy ýaprakly senna tohumyndan kofe taýýarlandy

Türkmenistanda iki aýda jemi içerki önümiň ösüşi 6,3 göterim artdy

Tejen şäherinde döwrebaplaşdyrylan awtomenzil ulanylmaga berildi

Hytaý milliarderleriň sany boýunça ýene-de dünýä lideri boldy