BIZNES

Türkmen Lideri Kazakistan’da ‘Dostık’ Nişanı ile ödüllendirildi

18-19 Nisan tarihlerinde Kazakistan’a resmi ziyaret gerçekleştiren Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, bu ülkenin Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından ‘Dostık’ Nişanı ile ödüllendirildi. Söz konusu ödül, Kazakistan’ın en büyük devlet ödüllerinin birisini teşkil ediyor.

Türkmenistan ile Kazakistan arasındaki ikili münasebetleri stratejik boyuta taşıyan söz konusu ziyarette bir de anlamlı ödül haberi geldi. Kazak Lider Nezarbayev, Türkmen mevkidaşının onuruna verdiği akşam yemeğinde bu ödülü törenle takdim etti.

Kazak Devlet Başkanı, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın iki ülke arasındaki münasebetlerin daha pekiştirilmesine, dünya barışına, uluslararası işbirliğinin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı Kazakistan’ın Devlet Ödülü olan Birinci Dereceli ‘Dostık’ Nişanı’nı taktı.

Türkmen Lider, bu ödülün iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin bir göstergesi olduğunu ve Türkmenistan’ın tarafsız dış siyasetine ve Türkmen halkına gösterilen saygı olarak kabul ettiğini belirtti.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Aşgabatda “Hyzmatdaşlyk we ösüş” atly köpugurly halkara sergi geçirilýär

Türkmenistan bilen Azerbaýjan ulag ulgamyndaky hyzmatdaşlygy ösdürmegi maslahatlaşdylar

Gruziýa türkmen nebitini satyn almagy meýilleşdirýär

Türkmenistanda 2026-njy ýylda şaly öndürmek hakyndaky resminama gol çekildi

Aşgabatda «Hyzmatdaşlyk we ösüş» atly köpugurly halkara sergi geçiriler

Türkmenistan Ýewropanyň täzeleniş we ösüş banky bilen hyzmatdaşlygyň täze tapgyryna girişýär