DÜNÝÄ

Üretim ve sosyal amaçlı tesisler açıldı

Türkmenistan genelinde bir dizi konut binaları yanı sıra Ahal vilayeti Kaka ilçesinde tavuk eti ve yumurta üretimi için kümes hayvanları kompleksi hizmete açıldı.

Kümes hayvanları kompleksi, Ahal vilayet vali yardımcısı Serdar Berdimuhamedov, Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı. Söz konusu tesis, yurtdışından ithal edilen ürünlerin yerini dolduracak üretim programı kapsamında hayata geçirildi.

Türkmen firması tarafından inşa edilen tesiste, her sene 30 milyon yumurta ve 80 ton tavuk eti üretilecek. Tesis bünyesinde aynı anda 100 bin tavuğun tutulabildiği 4 inkübatör yerleştirildi. Yerli işadamlarına uzun vadede kullanmaları için 105 hektar arazi tahsis edildi. Bunun 5 hektarında tavuk yemi yetiştirilecek. Tesis için Türkiye ve İran’dan getirilen 92 bin tavuk getirildi. Bu tesiste üretilecek ürünler aynı zamanda yurtdışına da ihraç edilecek.

Ýene-de okaň

Indoneziýadaky suw joşgunlarynyň ýetiren zyýan $4 mlrddan geçip biler

Gazagystan bilen Ýewropa Bileleşigi wiza düzgünini ýeňilleşdirer

Wladimir Putin Hindistana döwlet sapary bilen bardy

Ýaponiýa-Merkezi Aziýa sammiti dekabrda Tokioda geçiriler

Türkmenistanyň we Somaliniň daşary işler ministrleriniň telefon arkaly söhbetdeşligi

Türkmenistanyň Ilçisi BAE-niň Prezidentine ynanç hatlaryny gowşurdy