DÜNÝÄ

Bakanlar Kurulu’na Yeni Başkan Yardımcısı atandı

Türkmen Lideri genişletilmiş Bakanla Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.  Bakanlar Kurulunda İnşaat ,elektrik enerjisi ve kamu hizmetleri sektörlerinden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Dadebay Amangeldiyev, Türkmenbaşı-Kazakistan karayolu projesinden sorumlu olarak atanarak, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı görevinden alındı. Amangeldiyev, karayolu inşasında büyük bir tecrübeye sahip olduğu için Kazakistan sınırına kadar uzanacak karayolu projesinin de Türkmenistan ulaştırma alanında bölgede devleşmesi açısından ehemmiyetli olduğu için bu projeye yönlendirildi.

İnşaat ,elektrik enerjisi ve kamu hizmetleri sektörlerinden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı görevine ise daha önce Enerji Bakanı görevini yürüten Çarımurat Pürçekov atandı. Enerji Bakanı görevine ise daha önce de bu görevde bulunan, sonrasında Enerji Bakanlığı’nın Afganistan’daki temsilciliğinde görev yapan Murat Artıkov atandı.

TÜRKMENPETROL KURUMU BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINDI

Türkmen Lider, petrolgaz sektöründeki çalışmalardan memnuniyetsizliğini dile getirerek, Türkmenpetrol Devlet Kurumu Başkanı Dövletdurdy Haciyev görevinden alındı. Bu görevi geçici olarak Türkmenpetrol Devlet Kurumu Başkan Yardımcısı Caparguli Orazov yürütecek.

Ýene-de okaň

Aşgabatda zenan diplomatlaryň jemgyýetdäki ornuna bagyşlanan interaktiw dialog geçirildi

Türkmenistanyň 2026-njy ýylda GDA-da başlyklyk etmeginiň Konsepsiýasy resmi taýdan çap edildi

Türkmenistanyň we Türkiýäniň migrasiýa edaralarynyň iş duşuşygy geçirildi

Türkmenistanyň Mejlisiniň Başlygy Halkara Zähmet Guramasynyň sebitleýin direktory bilen duşuşdy

Amerikada Green Kart boýunça täzelik bar: “DV-2027” yglan edilermi?

Dr.Döwran Orazgylyjov

Türkmenistanyň Baş konsulynyň Stambul şäheriniň häkimi bilen duşuşygy