BIZNES

Aşkabat-Duşanbe teknik uçak seferi gerçekleştirildi

Türkmenistan sivil havacılık şirketi, Aşkabat-Duşanbe-Aşkabat arasında ilk teknik uçuşunu gerçekleştirdi. Yakın bir zamanda Türkmenistan Havayolları şirketi Tacikistan’a düzenli uçak seferlerini başlatmak istiyor.

İlk seferde Duşanbe’ye Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’ne üye yerli firma temsilcileri, Turizm Devlet Komitesi yetkilileri, turizm şirket temsilcilerin yer aldığı kalabalık bir heyet gitti.

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de iki ülke işadamlarının katıldığı İş forumu düzenlendi. Söz konusu etkinlik, ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğine ivme kazandırması bekleniyor.

İş forumunda yapılan sunumlarda Türkmenistan ile Tacikistan arasındaki ticaret hacmi büyüdüğü vurgulandı.  Tacikistan, Türkmenistan’dan petrol ürünleri, pamuk yağı ve çimento satın alırken, Türkmenistan’a alüminyum ve alüminyumdan üretilen malzemeler ve tarım ürünleri ihraç ediyor.

İş Forumu kapsamında ikili görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerde, ticari, kültür ve turizm alanındaki işbirliği konuları masaya yatırıldı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

“Merkezi Aziýa-ABŞ” işewürler forumy geçirilýär

“Merkezi Aziýa-ABŞ” işewürlik forumy Bişkekde geçiriler

Türkmenistanyň 3 bankynyň maddy-tehniki binýady kämilleşdiriler

Aşgabatda Türkiýe Respublikasynyň eksport harytlarynyň sergisi geçiriler

Türkmenistan – Belarus: halkara sergiler boýunça hyzmatdaşlyk ara alnyp maslahatlaşyldy

Türk ilçisi: energetika Türkmenistan bilen hyzmatdaşlygymyzyň möhüm ugry