JEMGYÝET

11’nci “Orta Asya – Kore Cumhuriyeti” İşbirliği Forumu

6-7 Kasım tarihlerinde Güney Kore’nin başkenti Seul’da "Orta Asya – Kore Cumhuriyeti" İşbirliği Forumu gerçekleştirildi. Foruma katılan ülkelerin dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde yapılan forumda, Orta Asya ile Güney Kore arasında ticari, ekonomik, kültürel ve diğer alanlardaki işbirliği olanakları değerlendirildi.

Bu sene 11’ncisi yapılan forumda ayrıca iş dünyası temsilcilerinin arasındaki işbirliğinin desteklenmesi ve ortak iş projelerinin uygulanması ele alındı. Forum kapsamında su kaynaklarının verimli kullanılması ve bu alandaki işbirliği imkânları değerlendirildi.

Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Cho Hyun’un başkanlığında yapılan foruma Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Haciyev, Kırgızistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dinara Kemelova, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı İdari Sekreteri Yermek Kosherbayev ve Özbekistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dilshod Akhatov ve Tacikistan Dışişleri Bakan Yardımcısı katıldı.

Türkmen heyeti ayrıca bu ziyareti kapsamında Türkmenistan ile Güney Kore ikili siyasi istişare toplantısı yapıldı. Bunun yanı sıra Türkmen heyeti, "Orta Asya – Kore Cumhuriyeti" İşbirliği Forumu İcra Sekreteri Kim Song İn ile görüşme yaptı.

"Orta Asya – Kore Cumhuriyeti" İşbirliği Forumu Kore Cumhuriyeti'nin Orta Asya ülkeleri ile ticari ve ekonomik, kültürel ve insani ilişkilerini geliştirme amacında 2007 tarihinde Kore Cumhuriyeti Hükümeti tarafından kurulmuştur.

 

 

Ýene-de okaň

Türkmenistanda 27-28-29-njy maýda Gurban baýramy bellener

Türkmenistanyň Prezidenti Gazagystanyň Premýer-ministrini kabul etdi

Aşgabatda 2027-2028-nji ýyllar üçin GDA-nyň ýaşlar paýtagty yglan edildi

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň GDA ýurtlary bilen haryt dolanyşygy 4 milliard dollardan geçdi

GDA-nyň Hökümet Baştutanlarynyň Geňeşiniň nobatdaky mejlisi Moskwada geçiriler

Aşgabatda GDA-nyň hökümet Baştutanlarynyň geňeşiniň mejlisi geçirildi

Ata Watan Eserleri