JEMGYÝET

Türkmen Lider ile Ermenistan Başbakanı telefonda görüştü

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında bir telefon görüşmesi yapıldı.

Birbirlerini sıcak bir şekilde karşılayan Türkmen lideri ve Ermeni hükümeti başkanı, karşılıklı saygı ve yapıcılık ilkelerine dayanan devletlerarası ilişkilerin öncelikli konularını değerlendirdi.

Görüşmede, mevcut potansiyel göz önünde bulundurarak ikili ortaklığın daha da geliştirilmesi için olanaklar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Belirtildiği gibi, çok çeşitli alanları kapsayan sağlam bir yasal altyapı, karşılıklı yarar sağlayan Türkmen-Ermeni ilişkilerini geliştirmek için güvenilir bir temel oluşturmaktadır. Ayrıca, mutabık kalınan anlaşmaların uygulanmasını teşvik etmek, ticaret ve ekonomi alanındaki üretken işbirliğini çeşitlendirmek ve artırmak, ticari ilişkileri güçlendirmek ve yatırım faaliyetlerini teşvik etmek üzere kurulan ortak Hükümetler arası Komisyonun çalışmalarına önemli bir rol verildiği belirtildi.

Aynı zamanda, iki ülkenin halkları arasındaki dostluk ve karşılıklı anlayış bağlarını güçlendirmede önemli bir etken olan kültürel alandaki işbirliği değerlendirildi.

Telefon görüşmesi Ermeni tarafının inisiyatifi ile gerçekleştirildi.

Ýene-de okaň

Mariýa Zaharowa: Eýrandaky rus raýatlaryny üstaşyr geçirmekde Türkmenistanyň ägirt uly kömegi bar

Türkmenistan Eýrandan gelen 16 ýurduň raýatlaryny kabul etdi

17 ýurduň raýaty Türkmenistanyň üsti bilen Eýrandan öz ýurduna barar

Täjigistanyň Prezidenti türkmen wekiliýetini kabul etdi

Ogulabat ejäniň hünäri – türkmen zenanlary üçin görelde sungat mekdebidir

Türkmenistanyň raýatlary üçin Hytaýda talyp hakly okamak mümkinçiligi