JEMGYÝET

Lapis Lazuli güzergahı bisikletle geçilecek

20 Nisan 2019 Cumartesi günü, Afganistan’ın  Herat eyaletinden farklı yaşlarda 10 bisikletçiden oluş bir grup, Lapis Lazuli (Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan-Türkmenistan-Afganistan transit taşımacılık koridoru) koridoru boyunca Türkiye’ye yolculuklarına başladı.

Bisikletçilerin hedeflerinin  Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’yi kapsayan rotada bulunan ülkelere barış mesajı iletmek ve transit koridoru hakkında daha fazla bilgi edinmek olduğu ifade edildi.

Afganistan Bisiklet Federasyonu tarafından önerilen girişim, bisikletçilere 3 milyon Afgan parası  tahsis eden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani tarafından onaylandı.

Bu arada TİKA’nın Herat’taki temsilcisi Ali Çınar da bu inisiyatifi destekleyerek, Afgan bisikletçilerin bu seferinin barış ve güvenliğinin bir simgesi olduğunu kaydederek, Türkiye olarak Afganistan’ı bütün alanlarda desteklediklerini ve işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Afgan bisikletçiler dünya barışı için 4 bin kilometre pedal çevirecek.

Afganistan 2018 yılının sonunda, Lapis Lazuli güzergahıyla Türkmenistan, Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye’ye bağlanmıştı ve ilk ihracatını yapmıştı.

Ýene-de okaň

Türkmenistanda ykdysady üstünlikleriň sergisi geçiriler

Dr.Döwran Orazgylyjow : Makul Sözlük Silikon jülgesinden gözbaş alan taslama

Ata Watan Eserleri

“Magtymguly Pyragy” çeper filmi Tatarystandaky halkara kinofestiwalda baýrak gazandy

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanda täze oba – Döwletli mekan açyldy

Amangeldi Baýgeldiýew: “Makul Sözlük” hoşniýetli gatnaşyklarda özboluşly “dil köprisi” bolup hyzmat eder

“Makul Sözlük” internet neşirlerinde