JEMGYÝET

Aşkabat’ta Özbek restoranı

Türkmenistan en yakın komşularından Özbekistan ile kültürel bağlarını daha da güçlendirmektedir. İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliği yanı sıra insani alanlardaki münasebetlerinde geliştirilmesine önem verilmektedir. Buna Aşkabat’ta açılan Özbek restoranı da büyük katkı sağlayacak ve aynı zamanda Özbek mutfağının tanıtımını sağlayacak.

Özbek basınında yer alan habere göre, Aşkabat’ta ilk defa bir Özbek restoranının faaliyet açıldığı ifade edildi. Türkmenistan’ın başkentinin merkezindeki Altın Yıldız Dinlenme Tesisinde restoran açıldı. Özbekistan’ın milli şairi Alişer Nevai’nin ismini taşıyan cadde üzerinde bulunan Altın Yıldız Dinlenme Tesisindeki restoran, Türkmenistan Ticaret ve Dış ekonomik ilişkiler Bakanlığı tarafından açıldı.

Restoranın tasarımı Özbek tarzında yapılmıştır. İç kısmı, ulusal süs eşyaları ve ulusal uygulamalı sanat eşyaları, mutfak eşyaları ve diğer aksesuarlar ile dekore edilmiştir.

Restoran Özbek pilavı, samsa, mantı, lagman, çorba, kebap ve diğer geleneksel yemekleri içeren Özbek ulusal mutfağından yemekler sunulmaktadır.

Aşkabat’ta Özbek restoranının faaliyet açıldığını geçtiğimiz günlerde Aşkabat’ta basın toplantısı düzenleyen Özbekistan’ın Türkmenistan Büyükelçi Akmolcon Kuçkarov da dillendirmişti.

 

Ýene-de okaň

Eýranyň ministri Arkadag şäherindäki halkara maslahata gatnaşar

Ata Watan Eserleri

Türkmen halkynyň Milli Lideriniň Arkadag şäherine iş sapary

Türkmenistanyň Prezidenti Ýewropa Bileleşiginiň ýokary wekilini kabul etdi

Ýewropa Komissiýasynyň wise-prezidenti Kaýa Kallas Aşgabatda saparda boldy

Tohumyňyz müňlesin, edermen pagtaçylar!

Türkmenistanyň we Özbegistanyň daşary işler ministrleri Aşgabatda duşuşdy