JEMGYÝET

Amul-Hazar rallisinde 3’ncü etap sonunda Nani Roma lider

Türkmenistan’da 11 Eylül günü start alan Amul-Hazar 2018 uluslararası ralli yarışlarında 3.etap sona erdi. 13 Eylül günü gerçekleştirilen 3.etap sonunda İspanyol sürücü Nani Roma ve yardımcısı Alex Haro genel klasmandaki liderliğini sürdürüyor. Bu etapta 236 kilometrelik mesafe katedildi. Etap sonunda yarışçılar Karakum çölünün merkezindeki Altın Asır Türkmen gölüne ulaştılar. 
Amul-Hazar rallisinin 3’ncü etabına 46 araç katıldı. Etabı İspanyol sürücüler Nani Roma ve Alex Haro birinci tamamladı. Etapta ikincilik Kamaz’ın sürücüsü Ayrat Mardayev oldu. Yarışın favorisinden 17 dakika sonra bitiş alanına geldi. Üçüncü olarak Miroslav Zapletal ve yarımcı pilot Marek Sikora geldi. 
Altın Asır Türkmen Gölü’ndeki mola yerinde ralli pilotlarına birn sonraki etap hazırlıkları için bütün imkanlar seferber edildi. Pilotların mola alanında rahat dinlenmeleri sağlandı. 
DÖRDÜNCÜ ETAP BAŞLADI
Amul-Hazar rallisinde sona yaklaşılıyor. Bugün pilotlar dördüncü etap için piste çıkacak. Bu mesafe 244 kilometre. Bu etap sonunda yarışçılar Balkan vilayetine geçerek, buradaki Spor mola alanında son etap öncesi mola verecekler. 
Yarın ise rallide son gün. 11 Eylül’de Türkmenistan’ın doğusunda start alan ralli pilotları ülkenin batısındaki Avaza turizm bölgesinde bitiş alanına ulaşacaklar. 

 

Ýene-de okaň

Mary welaýatynyň Ýolöten etrabynda täze döwrebap şäherçe gurlar

Türkmen halkynyň Milli Lideri Walentina Matwiýenkony doglan güni bilen gutlady

Britan Geňeşligi türkmen mugallymlarynyň hünär derejesini ýokarlandyrmaga goşant goşýar

Türkmenistanyň we Türkiýäniň daşary işler ministrleriniň telefon söhbetdeşligi

Türkmenistanyň Bilim ministrligi: 2026-njy ýyl üçin diplomy ykrar edilýän halkara uniwersitetler

Ata Watan Eserleri

Bernardo Silwa tomusda “Mançester Siti” toparyndan gider