DÜNÝÄ

Türkmenistan ulaştırma sektöründe büyüyor

Asya ile Avrupa arasında ulaşım ve lojistik üssü olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen Türkmenistan’da ulaştırma sektöründe önemli projelere imza atılıyor. Ülkenin toprakları içerisinde yer alan en büyük nehir olan Amuderya nehri üzerinden 2 ilçeyi birleştiren yeni bir duba köprüsü kuruldu. Halaç ve Hocambaz ilçelerini birleştiren duba köprüsünün açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. 
Yeni köprü hem ekonomik hem de sosyal avantajlara sahip. 74 binden fazla insanın yaşadığı Hocambaz ilçesinin halkı artık kısa yolla Halaç ilçesine ulaşabilecek. Daha önce bunun için uzun bir yol geçilmesi gerekiyordu. 
Türkmenistan’ın kendi imkânları ve gücüyle yaptığı köprünün uzunluğu 842 metre, eni 7,5 metre. Köprüden rahatlıkla 2 araba geçebilecek ve onun yük taşıma kapasitesi 36 ton. 
Böylece Amuderyanın üzerinden inşa edilen köprüler ile ülkenin doğu bölgesindeki geçişler daha da rahatladı. Geçtiğimiz Mart ayında Türkmenabat-Farap arasındaki demiryolu ve otomobil köprüleri hizmete açılmıştı ve açılış törenine Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları katılmıştı. Bu projeler, Türkmenistan ile Özbekistan arasındaki ticari işbirliği açısından büyük önem taşımaktadır. 
Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

ABŞ-da “six seven” (6–7) sözi ýaşlaryň arasynda trend boldy

Eýran bilen Türkmenistan Hazar deňzi boýunça hyzmatdaşlygyny ara alyp maslahatlaşdy

Aşgabatda ýurdumyzyň daşky gurşawy goramak baradaky goşantlaryna jemgyýetçiligiň gatnaşmagy ara alnyp maslahatlaşyldy

Özbegistanyň, Gyrgyzystanyň we Täjigistanyň Prezidentlerine Lew Tolstoý baýragy gowşuryldy

Türkmenistanyň Döwlet gümrük gullugynyň wekiliýetiniň Russiýa Federasiýasyna iş sapary

Täze ýyl baýramy mynasybetli göçme söwdalar geçirilýär

Ata Watan Eserleri