DÜNÝÄ

Türkmenistan ulaştırma sektöründe büyüyor

Asya ile Avrupa arasında ulaşım ve lojistik üssü olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen Türkmenistan’da ulaştırma sektöründe önemli projelere imza atılıyor. Ülkenin toprakları içerisinde yer alan en büyük nehir olan Amuderya nehri üzerinden 2 ilçeyi birleştiren yeni bir duba köprüsü kuruldu. Halaç ve Hocambaz ilçelerini birleştiren duba köprüsünün açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. 
Yeni köprü hem ekonomik hem de sosyal avantajlara sahip. 74 binden fazla insanın yaşadığı Hocambaz ilçesinin halkı artık kısa yolla Halaç ilçesine ulaşabilecek. Daha önce bunun için uzun bir yol geçilmesi gerekiyordu. 
Türkmenistan’ın kendi imkânları ve gücüyle yaptığı köprünün uzunluğu 842 metre, eni 7,5 metre. Köprüden rahatlıkla 2 araba geçebilecek ve onun yük taşıma kapasitesi 36 ton. 
Böylece Amuderyanın üzerinden inşa edilen köprüler ile ülkenin doğu bölgesindeki geçişler daha da rahatladı. Geçtiğimiz Mart ayında Türkmenabat-Farap arasındaki demiryolu ve otomobil köprüleri hizmete açılmıştı ve açılış törenine Türkmenistan ve Özbekistan Devlet Başkanları katılmıştı. Bu projeler, Türkmenistan ile Özbekistan arasındaki ticari işbirliği açısından büyük önem taşımaktadır. 
Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

Aktau şäherinde Halkara parahatçylyk we ynanyşmak ýylyna bagyşlanan çäre gurnaldy

BMG-niň Merkezi Aziýa ýurtlaryndaky Hemişelik utgaşdyryjylary bilen duşuşyk geçirildi

Türkmen-saud parlamentara dostluk toparynyň mejlisi geçirildi

Donald Tramp ilkinji daşary ýurt sapary üçin Saud Arabystanyda

Belgiýaly hünärmen Derýa Soýsalyň okuw sapagy

BAE bilen Gazagystan 5 milliard dollarlyk 20 şertnama baglaşdy