BIZNES

BDT Kültür ve Eğitim Forumu Aşkabat’ta yapılacak

Bağımsız Devletler Topluluğu başkanlığını yürüten Türkmenistan, 15-16 Mayıs tarihlerinde söz konusu örgüte üte ülkelerin sanat ve eğitim camialarının önde gelenlerini Aşkabat’ta buluşturacak. 15.BDT Kültür ve Eğitim Forumu’na Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Rusya, Tacikistan ve Özbekistan’dan 200’ün üzerinde delege katılacak.

Türkmenistan’ın başkanlığı döneminde yapılacak en büyük etkinliklerden birisini teşkil edecek bu forum “BDT’nin ortak insani alanı: Kültür, bilim ve eğitim alanında diyalog” konusuyla gerçekleştirilecek. Genel oturumlarda ve diğer bölümlerde, bilim adamları, eğitim ve sanat sektörü temsilcileri mesleki alanlarındaki etkileşimin çeşitli yönlerini değerlendirecekler: eğitimde yeni işbirliği biçimleri, gençlerle çalışmadaki süreklilik ve yenilik, kültürlerarası diyalogun oluşumu gibi konular ele alınacak.

Bu sene ayrıca BDT genelinde Kitap yılı olduğu için kitap okuma konusuna da önem verilecek. “Türkmenistan – Büyük İpek Yolu’nun kalbi” ana panelde Avrasya bölgesindeki insani alanındaki işbirliği konularında bilgi paylaşımında bulunulacak.

Bunun yanı sıra BDT Hükümetler arası ana ödülü olan ‘BDT Yıldızı’ ödülünün sahipleri açıklanacak.

Söz konusu forum, BDT üye ülkelerin İnsani İşbirliği Fonu için Devletlerarası Fonu’nun desteğiyle Türkmenistan Kültür Bakanlığı tarafından organize edilecek.

Türkmenistan Devlet Başkanı da, bu forumun Aşkabat’ta üst düzeyde yapılması konusunda ilgili kararname imzalamıştı.

Ýene-de okaň

Türkmen-özbek toparynyň nobatdaky mejlisi geçirildi

Türkmen-slowak bilelikdäki toparynyň birinji mejlisi geçirildi

Taryhy waka: «Aýdyň Gijeler» kompaniýasy Eswatini Patyşalygynda iki sany täze kärhanany gurýar

Türkmenistanyň söwda ministri Daşkent halkara maýa goýum forumynyň çärelerine gatnaşýar

«Aýdyň Gijeler» Özbegistanda önümçilik meýdançasyny döreder

Eýran sebit ýurtlary bilen söwda hyzmatdaşlygyny ýeňilleşdirmegi we ösdürmegi meýilleşdirýär