DÜNÝÄ

Gallup: Türkmenistan vatandaşları dünyanın en sakin halkı

Amerikan Kamuoyu Araştırma Enstitüsü’nün (Gallup) yaptığı kamuoyu araştırmalar sonuçlarına göre, Türkmenistan halkı strese bağlı olarak daha az gergin olan insanlar olduğu açıklandı. Katılımcıların % 88’i gün içinde stres yaşamadıklarını söyledi.

Bölgedeki Türkmenistan’ın komşuları – Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’da aynı zamanda az stres yaşayan halklar olarak ilk beşliğe girdi. Yunanistan ve Filipinler vatandaşları en çok stres yapan ülke vatandaşları oldu.

Anket sonuçları, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde yıl boyunca 15 yaş ve üstü yaklaşık 1.000 kişi ile yapılan telefon ve yüz yüze görüşmelerine dayanmaktadır. Gallup Enstitüsü uzmanlarına göre, veriler % 95 oranında doğrudur – maksimum örnekleme hatası ± 5.3 puandır. Stres direnci, Asya halklarının ortak bir özelliğidir.

Ýene-de okaň

Türkmenistanyň ilçisi Transhazar ulag geçelgesine bagyşlanan ýokary derejeli duşuşyga gatnaşdy

TDG-niň Baş sekretary Türkmenistanyň Baş konsuly bilen duşuşdy

Keniýa Respublikasynyň Ilçisi özüniň ynanç hatyny gowşurdy

Azerbaýjan bilen Türkmenistanyň üýtgeýän sebit gün tertibindäki strategik hyzmatdaşlygy

Türkmenistanyň wekiliýeti «GREEN EXPO 2027 Yokohama» halkara bagbançylyk sergisine gatnaşyjylaryň halkara duşuşygyna gatnaşdy

Mergen Kepbanow: Türkmenistanyň Prezidentiniň Azerbaýjana sapary strategik hyzmatdaşlygyň ýokary derejesini tassyklady