JEMGYÝET

Türkmenistan Taşkent’te bölgesel şu konularını görüştü

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te AB-Orta Asya Çevre ve Su İşbirliği için Yüksek Düzeyli konferans gerçekleştirildi. Bu sene 6’ncısı düzenlenen konferansa, Avrupa Birliği ve Orta Asya ülkelerinden çevre, iklim değişikliği ve su kaynakları alanlarında çalışan uzmanlar katıldı. Toplantıda, AB Orta Asya Özel Temsilcisi Peter Burian başkanlığındaki heyet hazır bulundu.

Konferansa katılanlar, belirlenen alanda 2015’ten bu yana Orta Asya ülkelerinin kaydettiği ilerlemeleri değerlendirdi. Sözkonusu konferans AB-Orta Asya Çevre ve Su İşbirliği Platformu tarafından organize edildi. Bu platform çevre yönetimi, sürdürülebilir üretim ve tüketim, iklim değişikliği ve su yönetimi gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir.

Daha önce Türkmenistan Orta Asya’da iklim değişikliği ile ilgili teknolojiler konusunda bölgesel bir merkez açmayı önerdi. Ayrıca Aral Denizi’ni kurtarmak için BM programının ve Birleşmiş Milletler Su Stratejisini geliştirilmesi yönünde bir dizi girişimlerde bulundu.

Devlet Başkanı’nın Kararıyla Devlet Su Yönetimi Komitesi kuruldu. Bu komite ülkenin su diplomasi alanındaki girişimlerini temsil edecek.

Ýene-de okaň

Eswatininiň Patyşasy Mswati III Türkmenbaşa geldi

Ata Watan Eserleri

Nepalyň Premýer-ministri Türkmenistana geler

“Makul habar”: şu gezekki sany BMG-niň Awaza forumyna bagyşlandy

Ata Watan Eserleri

Gazagystanyň Prezidenti BMG-niň Awaza forumyna gatnaşar

BMG-niň Awaza forumy: dünýäniň ünsi Awazada jemlener

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň Prezidenti Balkan welaýatyna iş saparyny amala aşyrdy

Ata Watan Eserleri