JEMGYÝET

Filipp Kirkorov ve Mustafa Sandal Konser verdi

Son yıllarda Türkmenistan’da bir gelenek haline dönüşen Yılbaşı öncesinde yabancı ülke sanatçılarının sahne aldığı konser programı, bu sene ünlü Rus sanatçı Filipp Kirkorov ile başladı. Türkmenistan’a yabancı olmayan Rus sanatçı, 10 bin seyirci kapasiteli Buz Köşkü’nde sevilen şarkıları ile Türkmen hayranlarını çoşturdu.

Daha önce Hazar’ın kıyısındaki Avaz turizm bölgesinde de sahne alan Kirkorov, Aşkabat’taki konserinde dünya genelinde de sevilen repertuvarından parçalar seslendirdi.

Rus şarkıcı, Türkmenistan’a ve Türkmen halkına teşekkürlerini bildirerek, bu kadar sıcak karşılamadan büyük memnuniyet duyduğunu açıkladı. Konsere katılanların Yeni yılını kutlayan Kirkorov, sahnedeki izlyecilere Türkmence hitap etmesi büyük alkış aldı.

Türkmenistan’da Yılbaşı konser programı dün Mustafa Sandal ile devam etti . Türk pop müziğinin usta ismi Mustafa Sandal sevenleri coşturdu. Daha önce de Türkmenistan’da konser veren Türk sanatçı, “Küştepdi gazalı” ile de Türkmenistan’da tanınmaktadır. Türkmen Liderinin sözlerine “Öne, öne can Vatanım Türkmenistan” şarkısını söyleyen Sandal, büyük alkış aldı. Konserler serisi Özbekistan’ın son yıllarda ünlenen sanatçıcı Ozodbek Nazarbekov da, konser verecek.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkmenistanyň Hytaý Halk Respublikasyndaky Medeniýet ýylynyň çäginde konsert geçirildi

Türkmenistanyň wekiliýeti BMG – Syýahatçylyk guramasynyň 71-nji mejlisine gatnaşdy

Türkmenistanyň daşary işler ministri Narendra Modi bilen duşuşdy

Türkmenistan Merkezi Aziýa – Hindistan” dialogynyň duşuşygyna gatnaşdy

Türkmenistanyň Prezidenti Gurban baýramy bilen gutlady

Türkmenistanyň daşary işler ministri “Merkezi Aziýa – Hindistan” işewürler geňeşine gatnaşdy