JEMGYÝET

Aşkabat’taki Yeni Yıl ağacı BDT en ýüksegi seçildi

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri hakkında haberler yayınlayan mir24.tv televizyon kanalının internet sitesinde yer alan habere göre,  Aşkabat’taki Yeni Yıl ağacı BDT ülkelerindeki çam ağaçlarına göre en yükseği seçildi.

TurStat analitik ajansının haberine dayandırılan habere göre, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta dikilen Yılbaşı ağacının yüksekliği 38 metredir. Listenin başında yer alan Aşkabat’ı Bakü ile Erivan takip etti. Azerbaycan’ın ve Ermenistan’ın başkentlerindeki Yılbaşı ağaçlarının yüksekliği 37 metredir.

Ardından Taşkent (35 metre), Minsk (30 metre), Duşanbe (28 metre) ve Moskova (27 metre) geliyor. Kazakistan, Kırgızistan ve Gürcistan’ın başkentlerinde 25 metre yüksekliğindeki Yeni Yıl ağaçları yılbaşı etkinliklerinin yapıldığı en kalabalık mekanlar oldu.

Ýene-de okaň

Türkmenistan bilen FAO guramasynyň arasynda birnäçe resminamalara gol çekildi

ABŞ-nyň ýörite wekili Serjio Goruň Türkmenistana sapary

Türkmenistanyň Döwlet serhet gullugyna täze ýolbaşçy bellendi

Türkmenistanyň Mejlisiniň Başlygy Ýewropa Bileleşiginiň ýörite wekili bilen duşuşdy

Türkmenistanyň we Hindistanyň daşary işler ministrleriniň duşuşygy guralar

Türkmenistanda FAO-nyň wekilhanasyny döretmek hakynda Ylalaşyga gol çekildi