JEMGYÝET

Türkmenistan’dan ABD’ye Harvey kasırgası taziyesi

Türkmenistan Hükümeti, ABD’nin Teksas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgası dolayısıyla Washington yönetimine taziye mesajı gönderdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, ABD Başkanı Donald Trump’a Teksas eyaletinde etkili olan, büyük ve kapsamlı bir zarara yol açan Harvey kasırgası dolayısıyla taziye mesajı göndererek, üzüntülerini dile getirdi.

Can kaybına ve binlerce ABD'linin evsiz kalmasına neden olan Harvey kasırgası dolayısıyla taziye gönderen Türkmen Lider, doğal afette hayatını kaybedenlerin ailelerine bu zor gününde sabırlı olmayı ve yaralananlara ise acil şifa dileklerinde bulundu.

Teksas eyaletini 1961 yılından bu yana vuran en güçlü kasırga olarak tarihe geçen Harvey Kasırgası’nın yol açtığı zarar 100 milyar dolardan aştığı kaydediliyor.

Kaynak :  Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkmenistanyň Mejlisiniň Başlygy hytaýly kärdeşi bilen duşuşdy

Türkmenistanyň Mejlisiniň wekiliýeti Sun Sinlin gaznasynyň işi bilen tanyşdy

Türk alymy Alişer Nowaýy adyndaky Halkara baýragyna mynasyp boldy

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň Mejlisiniň Başlygynyň Hytaýa iş sapary başlandy

Türkmenistanyň Prezidenti Halkara agyr atletika federasiýasynyň ýolbaşçysyny kabul etdi

Eýranyň Prezidenti türkmen wekiliýetini kabul etdi

Ata Watan Eserleri