GENERAL

Türkmenistan’dan ABD’ye Harvey kasırgası taziyesi

Türkmenistan Hükümeti, ABD’nin Teksas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgası dolayısıyla Washington yönetimine taziye mesajı gönderdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, ABD Başkanı Donald Trump’a Teksas eyaletinde etkili olan, büyük ve kapsamlı bir zarara yol açan Harvey kasırgası dolayısıyla taziye mesajı göndererek, üzüntülerini dile getirdi.

Can kaybına ve binlerce ABD'linin evsiz kalmasına neden olan Harvey kasırgası dolayısıyla taziye gönderen Türkmen Lider, doğal afette hayatını kaybedenlerin ailelerine bu zor gününde sabırlı olmayı ve yaralananlara ise acil şifa dileklerinde bulundu.

Teksas eyaletini 1961 yılından bu yana vuran en güçlü kasırga olarak tarihe geçen Harvey Kasırgası’nın yol açtığı zarar 100 milyar dolardan aştığı kaydediliyor.

Kaynak :  Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Speaker of the Turkmenistan Parliament Meets with Vice President of the PRC

Tbilisi celebrates the Turkmen carpet holiday

National Equestrian Games Group “Galkynysh” participated in the VII International Ethnosport Festival in Istanbul

Turkmen students introduced Turkmenistan in California

Ata Watan Eserleri

Visit of Kyrgyzstan’s Minister of Culture to Turkmenistan: Strengthening Cultural Ties and Ethnocultural Exchange

Negotiations held in Beijing between the Turkmenistan Parliament delegation and China’s National People’s Congress Standing Committee