BIZNES

Türkmenistan’da yeni sera kompleksi kuruldu

Türkmenistan’da kutlanan Anayasa ve Baydak Bayramı kutlamaları kapsamında Ahal vilayeti Kaka ilçesi Gozgan kasabasında modern teknolojiler ile donatılan yeni sera kompleksi hizmete açıldı. Açılış törenine; milletvekili, Ahal vilayet vali yardımcısı Serdar Berdimuhamedov, milletvekilleri, Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gozgan gala yerli firma tarafından 5 hektar alanda yeni bir sera kompleksi oluşturuldu. Bu serada yüksek verimli ve uzun raf ömrü olan çeşitli domateslerin üretilmesi hedeflenmektedir. Her mevsimde 1000 ton kaliteli ürün alınması planlanmaktadır.

Kompleks, dünyaca ünlü firmalardan gelen özel ekipmanlarla donatılmıştır. Ülkedeki sıcak yaz günlerinde bile 20-25 derecelik bir sıcaklıkta tutulması için soğutma sistemine sahip ilk sera olmasıyla ayrıcalık taşımaktadır.

Otomatik olarak ayarlanabilen uygun bir mikro iklim oluşturuldu. Serada 720 metrekarelik bir fidanlık bulunmaktadır. Gelecekte, başka sebzelerin yetiştirilmesi de öngörülmektedir.

Serada 50 kişi çalışacak ve çalışanlar için bütün imkanlar oluşturuldu. Yemekhane ve sağlık ocağı mevcut.

Söz konusu serada üretilecek domateslerin yurtdışına ihraç edilmesi de öngörülmektedir.

Ýene-de okaň

Türkmenistanyň Azyk senagaty döwlet birleşiginiň başlygy täzelendi

2025-nji ýylda Türkmenistanda 76 milliarddan gowrak tebigy gaz öndürildi

Türkmenistan Eswatini Patyşalygyna SIM-kart we LED çyra eskport eder

«Türkmenhimiýa» döwlet konsernine täze ýolbaşçy bellenildi

Türkmenistan bilen Ýaponiýa ylmy tehnologiýa hyzmatdaşlygyny ösdürer

Türkmenistan nemes işewürler jemgyýetçiligi bilen duşuşyga gatnaşdy