BIZNES

Türkmen Lider, atlı gezinti yaptı

 Her Pazar sabahları binicilik veya koşu yapmak spor aktivitelerini alışkanlık haline getiren Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, Ahalteke Atçılık Kompleksi’ni ziyaret etti.

Bu kompleks Türkmenistan’da atçılık sektörüne verilen değerin göstergesidir. Bu merkezde safkan Ahalteke atlarının yetişdirilmesi için önemli çalışmalar yapılmaktadır.

2017 yılının ilk günlerinde Ahalteke Atçılık Kompleksi’nde yeni bir tay dünyaya gelmişti ve Devlet Başkanı tarafından Ruhubelent ismi verilmişti.

Bugünkü günde tay 7 aylık. Türkmen Lider, atçılık kompleksinde bu 7 aylık tayı sevdi ve ardında Gucurlu isimli ahalteke atıyla gezinti yaptı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Hytaý milliarderleriň sany boýunça ýene-de dünýä lideri boldy

2026-njy ýylda Türkmenistanda ulag pudagynda garaşylýan netijeler

Türkmenistanyň Senagatçylar we telekeçiler birleşmesiniň döredilmeginiň 18 ýyllygy giňden belleniler

Türkmen – owgan gatnaşyklary täze mazmun bilen baýlaşýar

«Türkmenistanyň geljegine maýa goýumlar» atly halkara forumy geçiriler

Türkmenistanda tebigy gazyň ätiýaçlyk gorlaryny döretmek üçin infrastruktura taslamasy amala aşyrylar