DÜNÝÄ

Türkmenistan-Estonya siyasi istişareler

Başkent Aşkabat’ta Dışişleri Bakanlığı’nda Türkmenistan ile Estonya siyasi istişare toplantısı gerçekleştirildi. Estonya heyetine Estonya Dışişleri Bakanlığı Siyasi Dairesi Genel Müdürü Lembit Uibo başkanlık etti.

Toplantıda taraflar Türkmenistan-Estonya ilişkilerinin mevcut durumunu ele aldı. Ayrıca, taraflar iki ülke arasındaki yasal çerçevenin durumunu gözden geçirdi. Taraflar Dışişleri Bakanlıkları arasında İşbirliği Eylem Planını imzalanmasına yönelik hazırlıkları ele aldılar. Üst düzeyde karşılıklı ziyaretleri değerlendirdi.

Ulaştırma ve enerji politikalarına yönelik konular ele alındı. Ticari ve ekonomik işbirliği konusunda Türkmen tarafı Ticari ve Ekonomik İşbirliği konusunda yeni anlaşma taslağının hazırlanmasını teklif etti. Estonya heyeti, tarım, e-devlet ve dijital ekonomi alanında işbirliğinin yapılması konusunda bir dizi önerilerde bulundu.

Türkmen heyeti, Estonya yetkilileri Ağustos ayında gerçekleştirilecek 1.Hazar Ekonomik Forumu’na davet etti.

Ýene-de okaň

SOCAR-yň ýolbaşçysy Röwşen Najaf Türkmenistanda saparda boldy

Türkmenistanyň Mejlisiniň wekiliýeti Parlamentara Bileleşigiň 152-nji Assambleýasyna gatnaşdy

Türkmenistanyň Ilçisi BAE-niň Arap atlary jemgyýetiniň Baş direktory bilen duşuşdy

Türkmenistanyň ilçisi Halkara Sanly Hyzmatdaşlyk Guramasynyň Baş sekretary bilen duşuşdy

Türkmenistanyň wekiliýeti Nýu-Ýork şäherinde geçirilýän ýaşlar forumyna gatnaşýar

Türkmenistan syýahatçylykda halkara hyzmatdaşlygyny işjeňleşdirýär