JEMGYÝET

Dandanakan Kalesinde Yeni Buluşlar

Mari vilayetindeki Dandanakan kalesindeki arkeolojik araştırmalar sonucunda yeni tarihi eserler bulundu. Bununla ilgili açıklama dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında yapıldı. Tarihi Merv kentinin 30 kilometre batısındaki bu ortaçağ anıtındaki arkeolojik araştırma çalışmaları, Büyük İpek Yolu'nun tarihi ve kültürel mirasını inceleme çalışmaları çerçevesinde yürütülüyor.

Burada yapılan arkeolojik kazılar sırasında yanan tuğlalardan inşa edilen tarihi evler bulundu. Bunlardan birinde çok sayıda cam eşyalar ve korunmuş orijinal cam kaplar yanı sıra birkaç küçük metal aleti de bulundu. Karşılaştırmalı laboratuvar çalışmalarının sonuçları, bu ürünlerin ortaçağ tıp âlimlerinin tıbbi araçları olduğu açıklandı.

Dandanakan kalesinden bulunan Büyük Selçuklular dönemine ait tıp alimlerinin tarihi eserleri restorasyon çalışmaları sonrasında müzeye teslim edilecek.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin!

 Resmi  Facebook Hesabımız için  : 

 https://www.facebook.com/AtavatanTurkmenistanJournal/    

Resmi Line Hesabımız

https://line.me/R/ti/p/%40atavatanjournal

Line İD : @atavatanjournal       

 Resmi Twitter Hesabımız için

https://twitter.com/AtavatanJournal

Resmi Linkedin Hesabımız için :       

 https://www.linkedin.com/in/atavatan-turkmenistan-journal-91a056134/

                                                             

Ýene-de okaň

Hormatly Prezidentimiz «Merkezi Aziýa — Hytaý» sammitinde çykyş etdi

Türkmenistanyň Prezidenti «Merkezi Aziýa-Hytaý» sammitine gatnaşýar

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň Prezidenti Hytaýyň Başlygy Si Szinpin bilen duşuşdy

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň Prezidenti “Merkezi Aziýa-Hytaý” sammiti üçin Astana bardy

Astanada “Merkezi Aziýa-Hytaý” görnüşindäki II sammit geçiriler

Türkmenistanyň Mejlisinde Sloweniýanyň ilçisi ynanç hatyny gowşurdy