JEMGYÝET

Türkmenistan’da Bağımsızlık coşkusu

27.yıl önce bağımsızlığına kavuşan Orta Asya ülkesi Türkmenistan’da Bağımsızlık Bayramı ülke genelinde törenlerle kutlanıyor. Enerji zengini Türkmenistan’da en önemli bayram dolayısıyla kapsamlı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Sabah saatlerinde Bağımsızlık anıtına çelenk koyma töreni başlayan bayram etkinlikleri başkent Aşkabat’ın merkezindeki Bağımsızlık Meydanı’nda düzenlenen resmi törenler ile devam etti. Törene; Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov katıldı.

Atavatan Türkmenistan yayın grubunun da takip ettiği resmi törene; hükümet üyeleri, bakanlar, Türkmenistan’ın yurtdışındaki büyükelçileri, yabancı büyükelçileri, askeri ataşeler, Türk işadamları, sivil toplum örgüt temsilcileri, kamu kurum yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkmenistan saatiyle 10:00’da (TSİ ile 08:00) resmi törenler başladı. İlk olarak Türkmenistan Savunma Bakanı Begenç Gündoğdıyev, Türkmenistan Devlet Başkanı ve Başkomutan Gurbanguli Berdimuhamedov’a askeri geçit törenine hazır olduklarına dair tekmil verdi. Ardından askeri geçit töreni başladı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkmen halkynyň Milli Lideri Türkmenistanyň Prezidentini bedew baýramy bilen gutlady

Rustam Minnihanow: Tatarystan ahalteke bedewlerini ösdürip ýetişdirmekde Russiýanyň esasy merkezi

Türkmenistanyň Hemişelik wekili BMG-niň Baş sekretaryna ynanç hatyny gowşurdy

Mary we Lebap welaýatlarynyň käbir etraplaryna täze häkimler bellenildi

Arkadag şäherinde jaý toýlary tutuldy

Türkmenistanyň Prezidenti Türkmen bedewiniň milli baýramy mynasybetli dabaralara gatnaşdy

Ata Watan Eserleri