JEMGYÝET

Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplandı

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan yurtdışı ziyaretinin dönüşünde Uluslararası Aşkabat Havalimanı’nda Bakanlar Kurulu’nun genişletilmiş toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ülkenin iç ve dış gündemi değerlendirildi.

Özel Sektöre 10 Yıl

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’nin kuruluşunun 10.yıldönümü ile ilgili etkinlikle ele alındı. Bununla ilgili 17-18 Mart tarihlerinde fuar ve konferans düzenlenecek. Ticaret ve Sanayi Odası’nın fuar merkezinde 2610 metrekare alanda birliğe üye 182 firma stant açacak. Fuara ile eşzamanlı düzenlenecek konferansta birliğin kuruluşunun 10.yıldönümü ile ilgili genel değerlendirme yapılacak ve 2018-2024 yılları için yeni kalkınma programı kapsamında yapılacak faaliyetler değerlendirilecek.

Uluslararası İlişkiler Enstitüsünün 10.Kuruluş Yıldönümü

Toplantıda ayrıca Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün 10.kuruluş yıldönümü ile ilgili yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi. Ulusal diplomasi okulunun kurulduğu dönemden bu yana 410 mezun verdi ve bu mezunlar Dışişleri Bakanlığı’nda ve yurtdışı temsilciliklerinde görev yapmaktadır.

20 Mart tarihinde Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün 10.kuruluş yıldönümü ile ilgili konferans ve fuar yapılacak. Öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Türkmen Lider Yurtdışı Ziyaretlerinden Memnun

Türkmen Lider, Bakanlar Kurulu’nda Kuveyt ve BAE ziyaretlerini değerlendirdi. Bu ziyaretlerin sonuçlarından memnun kaldığını söyleyen Devlet Başkanı, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah ile çok verimli görüşmelerinin olduğunu, petrolgaz, inşaat, enerji, yüksek teknoloji, ulaştırma, eğitim ve bilim alanlarındaki işbirliğini görüştüklerini söyledi.

Görüşmede, Kuveyt’in dev petrolgaz şirketlerinin TAPİ projesine katılmalarını değerlendirdiklerini söyleyen Türkmen Lider, imzalanan 10 anlaşma ve Türkmen-Kuveyt ortak komisyonun kurulması ile ilgilinin mutabakatın önemli olduğunu ifade etti.

Devlet Başkanı, BAE’de Abu Dabi Veliaht Prensi ile de çok iyi görüşmeler yaptıklarını, bu görüşmelerde de TAPİ projesinin ele alındığını ve projeye BAE’li şirketlerin ve finans kuruluşların katılması konularının değerlendirdiğini ifade etti. Türkmen Lider, iki ülke arasında imzalanan 7 anlaşmanın da önemli olduğunu vurguladı.

Ýene-de okaň

Hormatly Prezidentimiz Türkmenistanyň Konstitusiýasynyň we Döwlet baýdagynyň gününiň dabaralaryna gatnaşdy

Arkadag şäherinde Aziýanyň ösüş banky bilen ähtnama gol çekildi

Türkmen halkynyň Milli Lideri Aziýa ösüş bankynyň wekili Artur Andrisýagy kabul etdi

Türkmen halkynyň Milli Lideri Rustam Minnihanow bilen duşuşdy

Ata Watan Eserleri

Milli Liderimiz yslam döwletlerine ýeke-täk energetika gurşawyny döretmegi teklip etdi

Milli Liderimiz bilen bilen Russiýanyň Prezidentiniň arasynda telefon arkaly söhbetdeşlik