BIZNES

İhaleler: 600 Milyonluk Dolarlık Önemli İhale

Türkmenistan’ın doğusundaki Lebap vilayetindeki Tyubegatan potasyum tuzu yatağının (Leylimekan yatağı) araştırılması ve projelendirilmesi öngörülmektedir. Bu proje çok önemli. Bunun için devlet tarafından 600 milyon dolar para harcanacak.

Bunun yanı sıra bu hafta içerisinde damlama usulü sulama sisteminin kurulması, temel fabrika, teknolojik, sondaj ekipmanının satın alımı, Doğu Cheleken sahasının  bulunan pompaların üretim ihtiyaçları için yedek parçaların satın alımı, Bagtyyrlyk sözleşme alanında üretim için gerekli kimyasal reaktiflerin satın alımı, katalizatör satın alımı, yedek parça, sarf malzemeler, kimyasal malzemeler satın alımı konularında önemli ihaleler açıldı.

Türkmenistan’da ilan edilen önemli ihale ilanların detayı için Atavatan Türkmenistan  Uluslararası Yayın Grubunun  Türkmenistan Haber – Analiz – İhale  (THAB) Bültenine abone olabilirsiniz. Atavatan Türkmenistan Bülteni haftada iki defa yayınlanmakta ve Türkmenistan’ın siyasi, ekonomi ve kültürel gündemini takip etmektedir. Bültene abone olmak için atavatanltd@gmail.com   adresine mail atabilirsiniz!

Ýene-de okaň

Türkmenistanyň harytlary: Stambulyň sergi sahnasynda

Mary etrabynda ammiak we ammiak selitrasyny öndürýän zawody gurlar

«Uzynada» nebitgaz ýatagy elektrik energiýasy bilen üpjün ediler

Sankt-Peterburg halkara ykdysady forumynda 1060 şertnama baglaşyldy

Türkmenbaşy Halkara deňiz portunyň we Pakistanyň portlarynyň hünärmenleri hyzmatdaşlygy berkidýärler

Türkmenistanyň Döwlet daşary ykdysady iş bankyna “BB- durnukly” reýting derejesi berildi