JEMGYÝET

Deve ile dünya turu

Bir deveye yapılan dünya gezisinin bir parçası olarak, İranlı atlet Mohammad Amiri Rudan, Türkmenistan’ı ziyaret edecek.

İran basınında yer alan habere göre, Hormozgan eyaletinin Sirik limanında başlayan gezi iki buçuk yıl sürecek. Bu süre zarfında, turizm alanında 20 yıllık bir deneyime sahip olan Amiri Rudan, Asya, Avrupa, Afrika, Amerika ve Okyanusya’da 47 ülkeden geçecek ve nihayet İran’a Türkmenistan üzerinden dönecek.

Bu projenin amacı, sporcu Hormozgan’ın kültürel mirasını ve yerli halkın turistik yerlerini tüm dünyaya tanıtmaktan ibarettir.

Daha önce başka da birkaç macerası bulunan İranlı sporcu Basra Körfezi Milli Günü’nü kutlamak için Umman’daki Al Khasab limanından İran’daki Bandar Abbas limanına kadar olan 150 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçmişti.

Ýene-de okaň

Hytaýyň wise-premýeri: “Galkynyş” gaz käni türkmen-hytaý hyzmatdaşlygyny täze derejä çykarýar

Ata Watan Eserleri

Türkmenistan bilen Hytaý emeli aň hyzmatdaşlygy boýunça ähtnama gol çekdi

Din Sýuesýan: Hytaý Türkmenistan bilen energetika hyzmatdaşlygynyň hilini we netijeliligini ýokarlandyrar

Türkmen halkynyň Milli Lideri “Galkynyş” gaz käniniň 4-nji tapgyryna badalga berdi

Döwletjan Ýagşymyradow ýeňiş gazandy

Türkmenistanda Lu Ban ussahanasy açyldy