DÜNÝÄ

Türkmenistan-Estonya siyasi istişareler

Başkent Aşkabat’ta Dışişleri Bakanlığı’nda Türkmenistan ile Estonya siyasi istişare toplantısı gerçekleştirildi. Estonya heyetine Estonya Dışişleri Bakanlığı Siyasi Dairesi Genel Müdürü Lembit Uibo başkanlık etti.

Toplantıda taraflar Türkmenistan-Estonya ilişkilerinin mevcut durumunu ele aldı. Ayrıca, taraflar iki ülke arasındaki yasal çerçevenin durumunu gözden geçirdi. Taraflar Dışişleri Bakanlıkları arasında İşbirliği Eylem Planını imzalanmasına yönelik hazırlıkları ele aldılar. Üst düzeyde karşılıklı ziyaretleri değerlendirdi.

Ulaştırma ve enerji politikalarına yönelik konular ele alındı. Ticari ve ekonomik işbirliği konusunda Türkmen tarafı Ticari ve Ekonomik İşbirliği konusunda yeni anlaşma taslağının hazırlanmasını teklif etti. Estonya heyeti, tarım, e-devlet ve dijital ekonomi alanında işbirliğinin yapılması konusunda bir dizi önerilerde bulundu.

Türkmen heyeti, Estonya yetkilileri Ağustos ayında gerçekleştirilecek 1.Hazar Ekonomik Forumu’na davet etti.

Ýene-de okaň

Tbiliside Türkmenistanyň hemişelik Bitaraplygynyň 30 ýyllygyna bagyşlanan ylmy maslahat geçirildi

Günorta Koreýanyň ýörite wekili bilen duşuşyk

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanyň wekiliýeti Ženewada Halkara Zähmet Guramasynyň wekilleri bilen duşuşyklary geçirdi

Bişkekde Türkmenistanyň bitaraplygynyň 30 ýyllygyna bagyşlanan maslahat geçirildi

Jakarta dünýäniň iň uly megapolisi boldy

Türkmenistanyň Marokko Patyşalygyndaky Ilçisi ynanç hatlaryny gowşurdy