JEMGYÝET

Türkmenistan’ın ilk Devlet Başkanı anıldı

Türkmenistan’ın ilk ve kurucu Devlet Başkanı Saparmurat Atayeviç Niyazov ölüm yıldönümünde anıldı. Başkent Aşkabat’taki 10 Yıl Bağımsızlık parkındaki Saparmurat Niyazov’un anıtına çelenk konuldu. Anma törenine, sivil toplum örgüt temsilcileri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Park’taki anıt Türkmen halkının byük saygı duyduğu ilk Devlet Başkanı anısına dikilmiştir. Türkmenistan’in ilk Devlet Başkanı, ülkenin bağımsızlık döneminde kalkınmasına önemli rol oynamıştır.

Türkmenistan’ın ilk Devlet Başkanı tarafından başlatılan kalkınma hamleleri, şu anki Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından daha iddialı ve kapsamlı bir şekilde devam ettirilmektedir.

Kısa zaman diliminde anıtı çiçekler kapladı. Bu çiçekler Türkmenistan'ın ilk Devlet Başkanı’na derin saygının ifadesi oldu.

Türkmenistan’ın kurucu merhum Devlet Başkanı, 21 Aralık 2006 senesinde hayatını kaybetmişti.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Türkmenistanda 2026-njy ýylda 5300-e golaý täze iş orny dörediler

Türkmenistanda 2026-njy ýylda açyljak desgalar

Türkmenistanda ýolbaşçylary wezipe bellemek boýunça kararlar

Türkmenistanda täze ministrlik döredildi we oňa ýolbaşçy bellendi

Türkmenistanyň Prezidenti Saglygy goraýyş we derman senagaty ministrligine täze ýolbaşçy belledi

Batyr Annaýew Ministrler Kabinetiniň Başlygynyň ulag we aragatnaşyk toplumy boýunça orunbasary wezipesine bellendi